Porodica žene koja je pokušala da se utopi u Morači: Beskrajno smo zahvalni svima, ona nije bolesna, pomoć nije potrebna
Ilustracija

Porodica žene koja je pokušala da se utopi u Morači: Beskrajno smo zahvalni svima, ona nije bolesna, pomoć nije potrebna

Sedamdesetpetogodišnjakinja, koja je prije tri dana pokušala da se utopi u Morači, ne boluje ni od čega i nikakva pomoć nije joj potrebna.

To je Vijestima rekao član uže porodice, kazavši da su svi u toj familiji beskrajno zahvalni svima koji su učestvovali u njenom spašavanju.

”Beskrajno smo zahvalni svima koji su učestvovali u njenom spašavanju na bilo koji način. I onima koji nude pomoć, ali molim da to ne čine, jer nam pomoć nije potrebna. Ni njoj, jer ima sve što joj je potrebno. I pažnju i uslove. Ne treba nam ništa, osim da se vratimo normalnom životu. Ona nema tumor, niti bilo koje drugo oboljenje, svi nalazi bili su joj u redu i nije zadržana u bolnici. Rekla nam je da je to uradila, jer joj je tog dana dosadilo da živi”, kazao je Vijestima član porodice sedamdesetpetogodišnjakinje, koja je u subotu oko pola 12 sa cegerom sišla sa mosta Milenijum do obale rijeke i ušla u hladnu vodu.

Dodao je da puno zahvaljuju Alenu Emšiji, Pavlu Spasojeviću, Ivoni Bujišić i njenom malenom bratu od tetke Milošu Buriću, koji je sa sestrom zagazio u Moraču ka ženi koju je već voda nosila.

Dvadesetdevetogodišnja Ivona Bujišić, koja je šetala sa bratom od tetke Milošem, to je vidjela sa mosta kojim je šetala.

”Vidjela sam da žena ulazi u vodu i da kreće da pliva. To sam prvo i pomislila, ali druga misao bila mi je da je januar, da je u jakni i krenuli smo da se spuštamo dolje. Nama je bilo pristupačno, spustili smo se dolje i voda je već počela da je nosi. Kada smo bili ispod Milenijuma, nju je voda već odnijela do Ruskog mosta”, priča Ivona.

Objašnjava i da je ženu voda nosila plićakom, a da su njih dvoje, pokušavajući da je stignu, za njom išli plažom, dok je to bilo moguće.

”Više nismo mogli obalom, ispred nas je bila voda. Kada sam vidjela da moj trinaestogodišnji brat hrabro gazi u vodu, krenula sam za njim. Trenutak prije toga razmišljala sam šta da radim. Išli smo za njom, a ona je odmicala. Tako smo i stigli do Visećeg mosta i u tom trenutku jedan momak (Alen) spustio se niz šipražje, ne znam ni kako je uspio da se spusti tuda i došao je do nje, a onda i ja. Policajac je išao okolo i došao do nas koji smo pokušavali da je izvučemo na obalu. Uspjeli smo skupa. Bila je jako teška, a osim toga imala je i perjanu jaknu koja se napunila vodom. Ja sam odmah otišla, jer mi je bilo hladno, kao i mom bratu koji je sve vrijeme bio u vodi”, kazala je ona.

Da je i djevojka učestvovala u akciji spasavanja nije se znalo do nedjelje, kada je u razgovoru za Vijesti Spasojević rekao da bi volio da i nju nađu, jer joj društvo duguje zahvalnost.

Policajac je tada, prepričavajući akciju spasavanja, rekao da je prije njega do starice stigla žena, koja je bila sa djetetom. Emšija, koji je prvi došao do starice, objasnio je da ima plavu kosu i da se odmah, nakon što su izvukli ženu na obalu, izgubila u gužvi.

Rekli su i da bi voljeli da je nađu.

Tragom te informacije, “Vijesti” su juče pronašle hrabru Podgoričanku - Ivonu, nezaposlenu pravnicu i influenserku.

Ona je kazala i da je, kada su ulazili u vodu, njen brat bio hrabriji, ali i da čitava akcija nije bila strašna.

”Nije skočila sa mosta, zaplivala je. Jedino sam ja to vidjela, jer smo bili na Milenijumu, a ostali su bili daleko. Nije me bilo strah, jer nije bilo opasnosti. Nismo skakali u vodu, samo Alen je rizikovao skačući preko šiblja, a i ušao je malo dublje u vodu”, kazala je ona.

Kada smo je izvukli na obalu i sjeli je, bila je dosta trezvena, a sigurno je bila 15 minuta u vodi. Rekla je - ‘Pustite me da umrem, ja imam rak. Teško živim’. Samo o tome sam razmišljala, samo ta rečenica mi je odzvanjala u glavi. To što je ona uradila bilo je mučenje, nosila je rijeka, davila se i smrzavala. Užas”, kazala je Bujišić za Vijesti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.