Nastavljen protest kamiondžija u Kanadi, premijer sa porodciom prebačen na drugo mjesto
Foto: Reuters

Nastavljen protest kamiondžija u Kanadi, premijer sa porodciom prebačen na drugo mjesto

Kanadski premijer Džastin Trudo i njegova porodica premješteni su iz svog doma u Otavi usred protesta kamiondžija protiv ograničenja zbog virusa korona, javljaju kanadski mediji.

Trudo i njegova porodica prebačeni su na drugu lokaciju u Otavi, javila je mreža BBC, dodajući da se kamioni sa transparentima koji osuđuju Trudoa i kanadske mjere javnog zdravlja okupljaju duž ulice Velington, ispred parlamenta.

Ranije u subotu mediji su izvijestili da se hiljade kamiondžija i stotine drugih demonstranata okupljaju u Otavi, u znak protesta protiv mjera uvedenih zbog pandemije virusa korona. Kamiondžije su počele da stižu u petak uveče.

Trudo je u petak rekao da antinaučne, antivladine i antidruštvene ideje kamiondžija predstavljaju prijetnju ne samo njima samima već i svim Kanađanima.

Ilon Musk, osnivač "Tesle" i "Spejseksa", podržao je proteste i objavio na "Tviteru" da "Kanadske kamiondžije vladaju".

Do sada je 82 odsto Kanađana starijih od pet godina primilo vakcinu protiv virusa korona. Odrasli čine 90 odsto stanovništva.

Protest je do sada bio miran, navodi BBC. Prema Kanadskom udruženju kamiondžija, velika većina vozača kamiona u zemlji je vakcinisana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.