Vandalizam na djelu: Muškarac izašao iz automobila, popeo se na stijene, skinuo i bacio zastavu Crne Gore
Foto: Aktuelno

Vandalizam na djelu: Muškarac izašao iz automobila, popeo se na stijene, skinuo i bacio zastavu Crne Gore

Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom ispituje slučaj vandalizma koji se dogodio juče na putu Podgorica – Cetinje, kada je jedna osoba izašla iz automobila, popela se na stijene, potom skinula i bacila zastavu Crne Gore, piše Pobjeda.

“Odmah po saznanju su preduezete određene aktivnosti. Već je utvrđeno čije je vozilo, provjeravamo ko je bio za volanom”, rečeno je Pobjedi nezvanično iz Policije.

Portal Aktuelno objavio je juče ovu vijest. Naveli su da im je čitalac poslao fotografije ovog događaja koje su objavili. Na fotografijama se vidi i registarska oznaka vozila PG KM 712. Vozač je izašao iz automobila, popeo se na stijene i potom skinuo i bacio zastavu Crne Gore. Zastavu kasnije tokom dana vraćena na isto mjesto!

Grupa građana objavila je fotografije na kojima se vidi da je zastava ponovo postavljena.

“VAZDA CRNOGORSKI. Da je vječna Crna Gora”, piše u objavi.

Zakon predviđa da ko uništi, ošteti, neovlašćeno skine ili na drugi način učini nepodobnim za upotrebu zastavu, grb ili drugi simbol Crne Gore, ili neke druge države, oznake državnog organa, drugog pravnog lica ili ko pocijepa ili na drugi način ošteti ili ukloni njihov jasno istaknuti oglas, dok je oglas imao javni značaj, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 400 do 1.200 eura ili kaznom zatvora do 60 dana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.