Rahimovski sahranjen uz pjesme „Za malo nježnosti“, „Zašto si me majko rodila“…
Foto: Blic

Rahimovski sahranjen uz pjesme „Za malo nježnosti“, „Zašto si me majko rodila“…

U Aleji velikana zagrebačkog groblja Mirogoj danas je sahranjen Aki Rahimovski, pjevač grupe Parni valjak.

Od njega su se oprostili porodica, najbliži prijatelji i kolege.

Među njima su bili Husein Hasanefendić Hus, Marijan Brkić, Zlatan Stipišić Gibonni, Dino Jelusić, Kristina Tina Kresnik, Jurica Pađen, Ivana Plechinger i brojni drugi, prenosi Dnevnik.hr.

"Ne znam ima li išta bolnije, kada se rastaješ sa čovjekom tako nenadano, ne stigneš se pripremiti. Stalno mislim je li moglo biti drugačije, znam da nije. Ako je plesao i udisao život tako intenzivno, takva energija i harizma i osobnost morala je ići uz grmovit prasak. Jednostavno nije moglo biti drugačije. Bio je sve što je trebalo da bude, davao je sebe nesebično za sva ta srećna lica koja su bila ispred njega i ispred nas. Kad je pjevao tužno, dvorane su plakale, kada je pjevao srećno, svi smo plesali. Bio je naša lokomotiva. Taj voz ni nakon koncerata ni turneja nije stajao. Sada je duša pusta kao stanica jer nema putnika. Vozovi stoje, a išli bi rado. Putovali smo brzo i bez stajanja. Teško mi je, nadam se samo da je spokojan, da je našao mir, ako je mir ono što je tražio", rekao je njegov kolega iz benda Hus.

Na sahrani je stajala i posveta: "Tužna je naša ulica otkad nisi tu... Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju", iz pjesme Parnog valjka "Moja je pjesma lagana".

Aki je ispraćen uz pjesme "Za malo nježnosti" Parnog valjka, "My Way" Frenka Sinatre, "Sailing" Roda Stjuarta i makedonsku pjesmu "Zašto si me majko rodila".

S obzirom na aktualne epidemiološke mjere, svi koji su voljeli Akija imaju priliku kod Zdenca života ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta da donesu cvijeće i zapale svijeće u spomen na ovog jedinstvenog muzičara.

Aki je iznenada preminuo u subotu, 22. januara, u bolnici u Novom Mjestu, u kojoj je završio nakon što mu je naglo pozlilo. Imao je 66 godina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.