Italija od februara ublažava restrikcije za putnike iz EU-a
Ilustracija

Italija od februara ublažava restrikcije za putnike iz EU-a

Italija će od 1. februara ublažiti restrikcije za sve posjetitelje iz Evropske unije, objavilo je u srijedu italijansko Ministarstvo zdravlja, prenosi agencija Hina pozivajući se na Rojters.

Ministar zdravlja Roberto Speranza potpisao je odluku po kojoj će putnici iz EU-a za ulazak u Italiju trebati imati potvrdu koja dokazuje da su ili vakcinisani protiv korona virusa, da su ga preboljeli ili da imaju negativan test.

Italija je 14. decembra uvela pravilo da svi posjetitelji iz Evropske unije moraju imati negativan test na korona virus zbog straha od širenja omikron varijante virusa.

Pad brojki

Ova država je u srijedu prijavila 167.206 novozaraženih, a dan prije 186.740.

Broj umrlih pao je na 426 s 468, navode agencije.

Prema podacima portala worldometers.info, od početka pandemije u Italiji je zabilježeno više od 10,38 miliona slučajeva zaraze korona virusom.

Od toga se do danas oporavilo više od 7,52 miliona Italijana, dok ih je 144.770 preminulo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.