Marović: Spajić poziva na direktnu demokratiju i ne znajući šta ona znači
Jovana Marović, Foto: URA

Marović: Spajić poziva na direktnu demokratiju i ne znajući šta ona znači

U naporima da sačuva svoju fotelju, zajedno sa grupicom ministara iz Vlade, Spajić se svakodnevno sa svog Tviter naloga poziva na direktnu demokratiju, informišući građanke i građane da treba da uzmu, zajedno sa njim, učešće u protestima, soapštila je danas Jovana Marović, potpredsjednica Građanskog pokreta URA.

"Možda je ovo elementarno nepoznavanje državnog uređenja, ali prije će biti svjesno potenciranje ovog pojma. Da podsjetimo da je Crna Gora Ustavom definisana kao predstavnička demokratija i da su ovakve "omaške“ nedopustive i da mogu biti tumačene i kao poziv na rušenje ustavnog poretka", kazala je Marović.

Slobodno okupljanje i izražavanje mišljenja su podsjeća nesporna i Ustavom garantovana prava, ali direktna demokratija je oblik vladavine, a ne protest.

"Stoga bi umjesto izmišljanja vanustavnih kategorija i populističkih izjava kako neko želi da otme građankama i građanima veće zarade, Spajić trebalo sledeći put da reaguje na fašističke izjave i nacionalističke simbole na skupovima koje podržava i kojima prisustvuje", zaključila je Marović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.