Rakočević: U narednih 14 mjeseci, DPS će odlučivati u vlasti
Nikola Rakočević

Rakočević: U narednih 14 mjeseci, DPS će odlučivati u vlasti

Demokratska partija socijalista istrajna je u tome da ova štetočinska Vlada što prije padne, a o ostalim inicijativama tek treba da razgovaramo, saopštio je poslanik DPS-a Nikola Rakočević, u “Pressingu” Gradske RTV.

“Interes broj jedan građana, države i našeg evropskog puta jeste da ova Vlada padne. Uradićemo sve i po tom pitanju spremni smoi da sarađujemo i sa najudaljenijima. I, samim tim, Vlada će pasti”, kazao je Rakočević.

Kad je riječ o izboru manjinske vlade, Rakočević navodi da će se o tom modelu DPS odrediti kad dođe vrijeme. Najbolji koncept je, navodi, politička vlada u kojoj će oni koji su najjači biti i najviše odgovorni.

“Ukoliko se za tako nešto nijesu trenutno stekli uslovi, smatramo da su vanredni parlamentarni izbori drugo najbolje rješenje, da građani svima odrede cijenu, koliko kome vjeruju i da onda gradimo evropsku platformu i evropsku vladu. Treće rješenje je manjinska vlada. Ako je to jedina opcija i znači pad ove Vlade i put naprijed za Crnu Goru, spremni smo da budemo partner”, poručio je Rakočević,prenosi gradski.me.

Takav model bi svakako bio oročen, kao i svaka manjinska vlada svugdje u Evropi – dodaje gost “Presinga”.

“Upozoravamo da će biti potrebno mnogo znanja, odlučnosti, iskrenosti i korektnosti u odnosu partnera da bi napravili iskorak i spasili Crnu Goru od ovog stanja u koje je uvukla štetočinska Vlada Zdravka Krivokapića”, kazao je Rakočević.

Naglašava da je njegov lični stav da svi, koji su učestvovali u formiranju aktuelne Vlade i doprinijeli “da ona neprimjereno dugo traje i šteti vitalnim interesima države”, treba da budu smijenjeni.

Komentarišući stav GP URA da DPS ne može biti dio manjinske Vlade, Rakočević poručuje:

“Moje kolege i ja smo prognozirali neke od ovih stvari koje se sada dešavaju. Biću vrlo otvoren i još jednu prognozu ću dati – u narednih 14 mjeseci DPS će, naravno, biti najjača partija, kao što je i sada, međutim – biće i ona koja odlučuje u vlasti i tada ćemo se odnositi prema svima koji su naši tradicionalni, ali i potencijalni partneri, taman onako kako su se oni odnosili prema nama i kako će se, posebno, odnositi od sada prema nama”, saopštio je Rakočević.

Očekuje smirivanje tenzija i dodaje da će u DPS-u imati partnera svi koji žele da razgovaraju o nacionalnim i interesima građana na evropskom putu.

Najnovija razrješenja u Vladi Crne Gore dokaz su, smatra Rakočević, da su iskrene patriote u civilnom sektoru, građanski aktivisti, kao i cjelokupna opozicija, bili u pravu – “da nije riječ o prvoj demokratskoj, nego prvoj autokratskoj, nedemokratskoj vladi koja sada pokazuje karakter.”

“Umjesto da se dostojanstveno i civilizovano pomiri sa tim da više nema podršku, premijer Krivokapić pokušava da pravi sječu nepodobnih da bi sačuvao fotelju”, navodi Rakočević.

Ne iznenađuju ga najave formiranja Demohrišćanske partije, ali naglašava da to opoziciju mnogo ne zanima.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.