Krivične prijave protiv četiri ministra zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima
GI "21.maj"

Podnijela GI 21.maj

Krivične prijave protiv četiri ministra zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima

Građanska inicijativa “21. maj” podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv ministara u Vladi Crne Gore Milojka Spajića, Jakova Milatovića, Ratka Mitrovića i Vesne Bratić zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Radi se o krivičnom djelu za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

"Neki od njih, poput Spajića i Bratićke, su 22. januara 2022. godine javno najavili svoje učešće na protivzakonitom i neprijavljenom okupljanju a to je, imajući u vidu njihovu javnost i dužnosti koje obavljaju u našem društvu, značio i poziv drugim građanima da im se pridruže na protestu, što je značajn broj građana i učinio.

Spajić, Milatović, Mitrović i Bratić su 23. januara 2022. godine u 19 sati prisustvovali javnom okupljanju, na istom govorili a javnost ih prepoznaje i kao (su)organizatore okupljanja koje je bilo protivno važećim mjerama za suzbijanje zarazne bolesti", kažu iz GI "21.maj".

Dodaj se da su se određena lica na samom protestu javno samodeklarisali kao nesporni organizatori "što pruža osnov za šire i dalje postupanje nadležnog državnog tužioca u odnosu na prvobitno prijavljena lica".

"Član 287. Krivičnog zakonika: Ko ne postupa po propisima, odlukama, naredbama ili nalozima kojima se određuju mjere za suzbijanje ili sprječavanje opasne zarazne bolesti, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine", navode iz GI "21.maj".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.