Snijeg paralisao Istanbul,letovi suspendovani
Istanbul, foto: Reuters

Snijeg paralisao Istanbul,letovi suspendovani

Avionski saobraćaj na aerodromu u Istanbulu suspendovan je i danas zbog velikih snježnih padavina, koje su paralisale kretanje širom grada u kojem živi 16 miliona ljudi.

"Suspenzija letova produžena je do 11.00 časova zbog nepovoljnih vremenskih uslova", saopštio je Istanbulski aerodrom na svom veb sajtu.

Turske vlasti proglasile su slobodan dan za sve zaposlene u javnim institucijama da bi smanjile potrebu za kretanjem ljudi.

Guverner Istanbula Ali Jerlikaja saopštio je na Twiteru da privatnim vozilima neće biti dozvoljeno da izađu na ulice do 11.00 časova, dok nadležne ekipe čiste saobraćajnice.

Na snimcima koje je objavio guverner prikazani su kamioni i automobili zaglavljeni u snijegu.

Turski nacionalni prevoznik "Turkiš erlajns" saopšto je juče da je otkazao sve letove sa Istanbulskog aerodroma jer je taj centar zatvoren. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.