Foto: Beta/AP

"Lavovi" poraženi od Francuske

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je od Francuske u Budimpešti 36:27, u utakmici trećeg kola glavne runde Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

"Lavovi" su ostali bez šansi za polufinale.

Francusku selekciju do pobjede vodio je Dika Mem sa sedam, dok su Janis Lene, Nikolas Turno, Emerik Min, Benoa Kunkud i Nikola Karabatić poostrigli po četiri gola.

U crnogorskoj selekciji, na čijem se golu ponovo istakao Nebojša Simič, najefikasniji je bio Miloš Vujović sa sedam, dok su Branko Vujović i Marko Lasica postigli po pet pogodaka.

Zoran Roganović, selektor crnogorkih rukometaša, kazao je da njegova ekipa još uvijek ne može da parira gigantima kao što je Francuska, ali da će jednog dana i to moći.

"Propustili smo neke momente u prvom poluvremenu, imali smo problema u napadu, iako smo dali 27 golova. Njihova odbrana je jako teška za probijanje. Možda još nismo na nivou da igramo 60 minuta sa Francuskom ili Danskom, ali radićemo na tome. Koštalo nas je sve ovo sa koronom, nismo praktično odradili trening sa kompletnom ekipom", kazao je Roganović za RTCG.

Velike ekipe kažnjavaju svaku grešku, kazao je selektor.

"Francuzi igraju fenomenalnu odbranu, moramo realno da sagledamo stvari. Jednostavno, zatvarali su nas, a oni i kažnjavaju svaku grešku. Nismo se, međutim, predali, iako je razlika bila velika", rekao je Roganović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.