Radulović smijenjen sa čela delegacije za pregovore o pristupanju EU
Radulović

Radulović smijenjen sa čela delegacije za pregovore o pristupanju EU

Vlada je na današnjoj sjednici smijenila ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića sa mjesta predsjedavajućeg Državnoj delegaciji Crne Gore za pregovore o pristupanju Evropskoj uniji (EU). Umjesto njega imenovan je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Državna delegacija Crne Gore za pregovore o pristupanju Evropskoj uniji zadužena je da vodi pregovore sa državama članicama Evropske unije i učestvuje u radu međuvladinih konferencija EU i Crne Gore, koje se održavaju dva puta godišnje i čiji su učesnici ministri vanjskih poslova.

Radulović je, međutim, ostao u Kolegijumu za pregovore, koji čine premijer, ministar vanjskih poslova i glavni pregovarač, prenosi Rtcg.

Iz Vlade se zvanično nijesu oglašavali ovim povodom.

Prema nezvaničnim saznanjima Portala RTCG iz Vlade, nije isključeno ni da premijer Zdravko Krivokapić pokrene proceduru za razrješenje ministra vanjskih poslova. Skupština Crne Gore podržala je ranije inicijativu za interpelaciju rada ministra Radulovića.

Premijer će preuzeti čelnu funkciju u Nacionalnom savjetu za borbu protiv visoke korupcije, na čijem čelu je do sada bio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.