Inspekciji stiglo 40 prijava zbog eventualne zloupotrebe programa
Ilustracija

Tek od 1. februara kontrola i kažnjavanje

Inspekciji stiglo 40 prijava zbog eventualne zloupotrebe programa "Evropa sad"

Upravi za inspekcijske poslove od početka godine stiglo je 40 prijava i pitanja vezanih za primjenu programa “Evropa sad” i eventualne zloupotrebe tog progarama.

Najveći broj prijava odnosi se na navodne izjave poslodavaca da neće uplaćivati predviđenu minimalnu zaradu od 450 eura, ističe za Radio Crne Gore Marina Pavićević u ime Uprave za inspekcijske poslove.

Pojašnjava Pavićević i na šta se radnici još žale.

“Sem što nam se žale na to da poslodavci navodno najavljuju da neće isplaćivati uvećanu minimalnu zaradu, žalbe se odnose i na najavu potpisivanja aneksa ugovora sa punog na nepuno radno vrijeme i na navodne izjave poslodavaca da će zaposleni morati da im vraćaju dio uplaćene zarade na ruke “, kaže Pavićević, prenosi portal RTCG.

Pojašnjava da za sada samo mogu primati prijave i nedoumice radnika preko call centra, koji je dostupan građanima svakog radnog dana u dvije smjene, a tek od 1.februara, kada bude jasno jesu li se najave pojedinih poslodavaca zaista i obistinile mogu krenuti u kontrolu i eventualno kažnjavanje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.