Knežević: Prije dogovora unutar parlamentarne većine zaustaviti sukob na relaciji Krivokapić - Abazović
Milan Knežević

Knežević: Prije dogovora unutar parlamentarne većine zaustaviti sukob na relaciji Krivokapić - Abazović

Pojašnjavajući za Radio Crne Gore da je ironija to što je potpredsjednik Demokratske narodne partije Dragan Bojović najavio mogućnost podnošenja inicijative Skupštini da ta partija formira manjinsku Vladu, lider DNP-a Milan Knežević saopštio je da je za rješenje aktuelne krize neophodan razgovor pa makar o tehničkoj Vladi i određivanju datuma prijevremenih parlamentarnih izbora.

"Vjerujemo da bi bilo neophodno da se prekine sukob na relaciji Krivokapić - Abazović, kao i između ostalih predstavnika parlamentarne većine,te da se kroz razgovor pokuša doći do rješenja”, navodi Knežević.

Ukoliko se uspije izaći iz začaranog kruga optužbi između Krivokapića i Abazovića, lako se možemo dogovoriti, kaže Knežević.

Potvrdio je da će DF glasati za smjenu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ali isto tako i za skraćenje mandata Skupštini, ukoliko nema dogovora unutar parlamentarne većine.

“Smatramo da skraćenje mandata Skupštini i određivanje datuma prijevremenih paralmentarnih izbora podrazumijeva formiranje tehničke vlade koja bi trebalo da sprovede te izbore”, kaže on.

Knežević ističe i da su sukob među vladajućom većinom inicirali oni koji žele da sačuvaju fotelje.

“Imamo realan problem foteljaške svijesti koja želi da zaustavi Crnu Goru na njenom evropskom putu”, navodi Knežević.

Lider DNP-a poručuje i ako je DF pristao da bude dio eksperimenta Krivokapić-Abazović u prošloj godini ,ovog puta neće pristati ni na kakve ucjene i ponižavanja, niti će dozvoliti da se 67 odsto parlamentarne većine koju prezentuje Front mariginalizuje ili predstavi kao nepodoban.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.