Knežević: Krivokapić i Abazović da podnesu ostavke i rasterete situaciju
Milan Knežević

Knežević: Krivokapić i Abazović da podnesu ostavke i rasterete situaciju

Sukob u vladajućoj većini izazivaju oni koji su dobili fotelje, kazao je lider Demokratske narodne partije, navodeći da bi premijer i vicepremijer trebalo da podnesu ostavke i omoguće parlamentarnoj većini da još jednom pokuša da napravi dogovor.

Knežević je za TV Prva komentarisao aktuelnu političku krizu.

“Sukob izazivaju oni koji su dobili fotelje. Ovo nije tuča da se dobiju, već politička tuča da se sačuvaju fotelje. Smatramo da ukoliko postoji dobra volja unutar većine i ako se svi pozivaju u očuvanje izborne volje, trebalo bi da podnesu ostavku i Krivokapić i Abazović i svi koji su se uključili u borbu za očuvanje fotelja”, naveo je Knežević.

Rekao je i da očekuje i od Krivokapića i Abazovića da podnesu ostavke i rasterete situaciju.

“Ukoliko neće, naravno da ćemo podržati smjenu Abazovića i raspisivanje prijevremenih izbora jer smo to i sami ranije predlagali. Ukoliko se više ne možemo dogovoriti u većini onda su izbori najbolje rješenje”, kazao je Knežević.

Dodao je i da se plaši da su Krivokapića loše savjetovali, jer možda nećemo imati kvorum da glasamo o tim tačkama.

“Ukoliko je došlo do dogovora između Ure i DPS-a onda je jasno da te sjednice neće ni biti održane jer neće dati kvorum za njih”, naveo je Knežević.

Dodao je da je njihov stav o manjinskoj vladi da o svemu treba da se dogovore unutar većine.

“Valjda je važnija izborna volja od fotelja Abazovića i Krivokapića. Oni treba da podnesu ostavke i da se formira nova vlada unutar postojeće većine. Nijesmo spremni da budemo dio bilo kakvog aranžmana sa DPS-om”, naveo je Knežević.

Dodao je da stav kabineta premijera da se ne može izabrati drugi premijer u istom mandatu, govori o tome koliko je Krivokapiću stalo do fotelje.

“Abazović je Krivokapiću bio brat i Maradona, a sada mu je Spajić Maradona. Krivokapić treba da se ponaša kao državnik i da dozvoli DF-u da pokuša da postigne dogovor u većini. Ukoliko se ne možemo dogovoriti onda idemo na izbore i budite sigurno da nam više niko ne može nametnuti ni Krivokapića niti bilo koga drugoga”, naveo je Knežević.

Kazao je i da nemaju ništa protiv da Krivokapić i Spajić naprave stranku, ali da bi vanredne izbore trebalo da sprovodi tehnička vlada.

“Zamislite da ovako podijeljena vlada organizuje izbore. Vjerovatno bi imali jedne izbore koje organizuje Abazović u subotu, a druge Krivokapić u nedjelju. Tako da bismo morali da zovemo Eskobara da nam kažu koji su legitimni”, smatra Knežević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.