Mandić: Obaveza parlamentarne većine je da nađe izlaz iz političke krize
Andrija Mandić

"Svako uključivanje DPS-a u manjinsku Vladu predstavlja prekrajanje izborne volje"

Mandić: Obaveza parlamentarne većine je da nađe izlaz iz političke krize

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić razgovarao je danas sa predsjednikom Demosa Miodragom Lekićem. Mandić je, za Portal RTCG, kazao da je postignuta puna saglasnost da razrešenje teške političke krize može samo da se postigne u okvirima parlamentarne većine.

"Ta većina je uspostavljena sa veoma konkretnim ciljem, od kojih je demontaža bivšeg autokratskog režima Mila Đukanovića i obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom bila osnovna linija povezivanja različitih političkih subjekata", kazao je Mandić nakon sastanka sa Lekićem.

Ponovio je da se pokazalo da eksperiment sa ekspertskom vladom nije bio dobar izbor i poručio da se zbog toga mnogo toga u narednom periodu mora uraditi od početka.

"Bilo kakvo uključivanje DPS u novu Vladu, što uključuje i manjinsku podršku pojedinim političkim subjektima iz aktuelne parlamentarne većine, značilo bi povratak bivšeg režima na vlast, što se ne smije dozvoliti, jer bi se tako direktno iznevjerila većinska volje građana Crne Gore od 30. avgusta 2020. godine", sistakao je Mandić.

Kako je naveo, parlamentarna većina ima obavezu da pronađe izlaz iz ove teške situacije.

"Saglasili smo se da ove političke organizacije aktivno rade na uspostavljanju novog poštenog i održivog dogovora u okviru političkih subjekata koji su pobijedili na prošlim izborima", zaključio je Mandić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.