Uslovi Demokrata za razgovore: Bez formiranja Vlada sa DPSom, povući potpise podrške za rarjšenje Vlade

Uslovi Demokrata za razgovore: Bez formiranja Vlada sa DPSom, povući potpise podrške za rarjšenje Vlade

Demokratska Crna Gora je oduvijek bila za dogovor parlamentarne većine i čuvanje izborne volje građana od 30. avgusta, saopšteno je iz te partije.

Zbog činjenice da je, podsjetili su, GP URA saopštila da je spremna da formira manjinsku Vladu koju bi podržao DPS, dok je SNP jasno kazao da im je ta Vlada prihvatljiva, za bilo kakve razgovore unutar parlamentarne većine potrebne su , naveli su iz te partije, sledeće čvrste pisane garancije da bi u njima učestvovala Demokratska Crna Gora

"1. Pisano obavezivanje svih da sa DPS-om i njihovim koalicionim partnerima iz bivše vlasti izuzimajući partije predstavnice manjinskih naroda neće formirati bilo kakve Vlade ili činiti skupstinšku većinu zarad vršenja vlasti.

2. Povlačenje potpisa sa DPS Predloga za razrješenje Vlade  i pisano obavezivanje da će glasati protiv dnevnog reda sa DPS Predlogom za razrješenje Vlade. (Zato što je upravo ciljno predat bas 31 potpis da bi i sa eventualnim povlačenjem 4 potpisa Crno na bijelo inicijativa za smjenu Vlade ostala u igri)

3. Pisano obavezivanje da ce glasati protiv dnevnog reda kojim se predviđa razrješenje potpredsjednika Vlade i predsjednika Skupštine;

Stavljanje potpisa na prethodno navedeno i davanje čvrstih garancija je preduslov bilo kakvih razgovora u kojima bi učestvovala Demokratska Crna Gora, imajući u vidu javno ispoljene stavove određenih političkih subjekata parlamentarne većine", zaključuju Demokrate.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.