Foto: RSCG

Evropsko prvenstvo

"Lavovi" danas protiv Holandije

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore igraće danas u Budimpešti sa Holandijom utakmicu drugog kola glavne runde Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

Crna Gora je na startu druge faze šampionata savladala Hrvatsku 32:26, dok je Holandija izgubila od Francuske 34:24.

Crnogorski rukometaši kao drugoplasirani u grupi izborili su plasman među 12 najboljih.

Na startu prvenstva poraženi su od Danske, zvaničnog prvaka svijeta, 30:21, a slavili su u naredna dva kola protiv Sjeverne Makedonije 28:24 i Slovenije 33:32.

Isti učinak imala je i Holandija - poraz od Islanda 29:28 i pobjede protiv domaćina Mađarske 31:28 i Portugala 32:31.

Duel u MVM domu počeće u 15 sati i 30 minuta.

Za 18 sati zakazan je meč između Francuske i Islanda, dok će dva i po sata kasnije rivali biti Danska i Hrvatska.

Po dvije najbolje selekcije iz obje grupe, nakon dodatna četiri meča, izboriće polufinale, dok će se trećeplasirane boriti za peto mjesto.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.