Zeković: Napadi, maltretiranja i ponižavanja medijskih djelatnika su neprihvatljivi
Aleksandar Saša Zeković

Zeković: Napadi, maltretiranja i ponižavanja medijskih djelatnika su neprihvatljivi

Građanska inicijativa “21. maj” osudila je napad na novinara Radio i Televizije Crne Gore Slobodana Doknića.

Aleksandar Saša Zeković, organizacioni sekretar i član Savjeta Građanske inicijative “21. maj” kaže da je aktuelna Vlada Crne Gore, kroz produbljivanje podjela i snaženje nacionalizma, postala prijetnja po bezbjednost i integritet svih građana.

"Crnogorsko društvo je, zaslugom vladajućih partija, dovodeno do ivice nasilja i demokratskog kolapsa. Pogubna polarizacija društva, na kojoj insistira aktuelna i odlazeća Vlada, naročito se nepovoljno odražava na rad novinara i medija koji su u kontinuitetu meta političkog nasilja. Napadi, maltretiranja i ponižavanja medijskih djelatnika su neprihvatljivi. Uprava policija i državno tužilaštvo u posljednjoj godini dana nijesu pokazali potrebnu posvećenost da se nose sa nasiljem i govorom mržnje", naveo je Zeković.

Dodaje i da napad na novinara Doknića predstavlja pokušaj sprječavanja boljeg razumijevanja različitih političkih i društvenih pitanja.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.