Dojč kafa 1.20 eura u bjelopoljskim kafićima
Ilustracija

Dojč kafa 1.20 eura u bjelopoljskim kafićima

U ugostiteljskim objektima u Bijelom Polju od danas će građani skuplje plaćati šoljicu kafe. U razgovoru sa nekoliko ugostitelja zaključuje se da su cijene porasle usljed poskupljenja kafe u nabavci, kao i usljed realizacije programa "Evropa sad".

Ugostitelji ističu da su zbog realizacije plana Evropa sad primorani na podizanje cijena, i to ne samo kafe, već i sokova i alkoholnih pića. U suprotnom bi kažu morali da zatvore objekte.

"Ovo su očekivani rezultati programa Evropa sad, koji je donijela Vlada premijera Zdravka Krivokapića. U pitanju je minimalno povećanje cijena u Bijelom Polju u poređenju sa porastom cijena u Podgorici i na primorju", kažu ugostitelji.

Pa će tako od danas "dojč" kafu građani plaćati 1, 20 eura umjesto 90 centi, kuvanu kafu 90 centi, espreso 1,20, nes 1,30... Poskupljenje neće zaobići ni ostale napitke u kafićima.

Ovako izgleda jedan od cjenovnika sa novim cijenama, objavljen na društvenim mrežama:

Topli napici:
Kuvana kafa 0.90
Espreso 1.20
Sa mlijekom 1.30-1.40
Nes 1.30
Topla čokolada 1.50
Čaj 1.20
Sokovi i vode
Sokovi gazirani 1.80
Sokovi negazirani 1.70
Kisela čaša 0.40
Kisela flasica 1.20
Voda flašica 1.20
Piva:
Točeno 1.50

Zbog projekta Evropa sad su već poskupjele i druge životne namirnice, a trend rasta cijena će se nastaviti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.