Taksisti voze po cijenama iz 2019.,problemi veliki
Ilustracija

Taksisti voze po cijenama iz 2019.,problemi veliki

Taksisti su u velikim problemima, jer naše poslovanje direktno zavisi od cijena nafte, a sada radimo po cijenama iz 2019. godine, od kada je gorivo poskupilo skoro 30 odsto, rekao je predsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore Borislav Pavlović.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da nijesu u situaciji da poskupljuju cijene zbog građana kojima je standard pao, jer strahuju da bi izgubili i onaj broj stranaka koji sada imaju.

Pavlović podsjeća da je od 2021. godine čak 16 puta poskupilo gorivo, a da su u dva navrata bila pojeftinjenja koja su bila minimalna.

"Vlada ne može da utiče na cijene goriva, jer je to berzanska roba, ali može da umanji akcize", rekao je Pavlović, podsjećaju kako su tražili da ograničenje cijene eurosupera 95 i dizela na 1,10 eura.

Problemi su u taksi prevozu veliki, kaže Pavlović, navodeći da je njihova djelatnost kompleksna do te mjere da mnoga ministarstva imaju nadležnost nad njima, a niko im ne rješava probleme.

"U posljednje vrijeme imamo ogromna otkazivanja licenci, napuštanje ovog posla. U privrednim društvima oni više ne mogu da plaćaju radnike, otpuštaju ih", kazao je Pavlović, najavljujući nove protestne vožnje u Podgorici.

Portal RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.