Bjekstvo dekice(91) iz staračkog doma završilo tragično: Spustio se kroz prozor niz čaršav
Foto: Corriere del Veneto

Bjekstvo dekice(91) iz staračkog doma završilo tragično: Spustio se kroz prozor niz čaršav

U italijanskoj provinciji Rovigo 91-godišnji štićenik jednog staračkog doma pokušao je da pobjegne spustivši se niz zavezane čaršave kroz prozor svoje sobe. Nažalost, preminuo je od posljedica pada.

Ima li sloboda cijenu? Za 91-godišnjeg Marija Finotija iz mjesta Papoce na sjeveru Italije nije bilo dileme: želio je da se vrati svojoj kući po svaku cijenu!

Nemirnog i slobodnog karaktera, ovaj krepki dekica živio je u domu za stare poslednjih godinu dana, jer više nije mogao da vodi brigu o sebi,piše RTS.

Ženu i djecu nije imao, želio je da ostane slobodan, citiraju Finotija njegovi poznanici.

Želja za slobodom koštala ga je na kraju i života. Vjerovatno namjeravajući da se vrati kući, nedaleko od doma u kojem je bio sjmešten, Mario je jednog jutra zavezao čaršave i preko njih se spustio kroz prozor svoje sobe na prvom spratu.

Čaršavi su izdržali, ali se deka vjerovatno nezgodno prizemljio i ugruvao toliko prilikom spuštanja da je dobio kontuziju pluća i preminuo.

Rođacima koji su ga posjećivali nije nagojveštavao da ne želi da bude u domu.

Predsjednik opštine ga je dobro poznavao, jer je Mario često dolazio u njegovu kancelariju pod bilo kakvim izgovorom, a onda bi dugo i vatreno razgovarao s njim o politici, koja ga je mnogo zanimala.

Došao bi autobusom, iako već u desetoj deceniji, a predsjednik Opštine bi potom angažovao kombi da ga vrati kući.

Posljednjih godina Mario je bio sve usamljeniji, jer su poumirali mnogi njegovi prijatelji sa kojima se družio.

Šta se tačno dešavalo u njegovoj glavi kada je odlučio da na taj način pobjegne – nikada se neće saznati. Marijeva posljednja avantura završila se tragično.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.