3. februara o razrješenju Abazovića, dan kasnije o nepovjerenju Vladi
Aleksa Bečić

Bečić: Sazvane tri sjednice vanrednog zasijedanja Skupštine Crne Gore

3. februara o razrješenju Abazovića, dan kasnije o nepovjerenju Vladi

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić saopštio je da je zakazao tri sjednice za februar.

Bečić je u saopštenju istakao da su mu u prethodna dva dana pristigla su tri zahtjeva za vanrednim zasijedanjem Skupštine.

"Podsjećam da saglasno Ustavu Crne Gore i Poslovniku o radu Skupštine vanredno zasijednje se saziva na zahtjev predsjednika Crne Gore, Vlade ili najmanje trećine ukupnog broja poslanika a da podnosilac zahtjeva za vanredno zasijedanje određuje dan održavanja i dnevni red sjednice. Saglasno prethodnom, sazvane su tri sjednice vanrednog zasijedanja Skupštine Crne Gore", kazao je Bečić.

Prva, na zahtjev Vlade Crne Gore, za 3. februar u 11h, sa dvije tačke dnevnog reda: 1. Predlog za razrješenje potpredsjednika Vlade CG, dr Dritana Abazovića i 2. Predlog za izbor potpredsjednika Vlade CG i ministra finansija i socijalnog staranja, mr Milojka Spajića.

"Druga, na zahtjev Vlade Crne Gore, za 4. februar u 10h sa jednom tačkom dnevnog reda - Predlog Odluke o skraćenju mandata Skupštine Crne Gore.

Treća, na zahtjev 31 poslanika, za 4. februar u 11h sa dvije tačke dnevnog reda: 1. Predlog da se glasa o nepovjerenju 42. Vlade Crne Gore; 2. Predlog zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi",saopštio je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.