Protesti protiv manjinske vlade: Odlazi Dritane, nema niko pravo da mijenja izbornu volju građana(VIDEO)
Bijelo Polje, Foto: Screenshot/Vijesti iz BP

Protesti protiv manjinske vlade: Odlazi Dritane, nema niko pravo da mijenja izbornu volju građana(VIDEO)

Zbog najave o formiranju manjinske Vlade u 18 sati počeli su protesti u Bijelom Polju, Nikšiću, Beranama, Podgorici...

Na bjelopoljskom trgu okupio se veći broj građana koji su kazali da izbornu volju od 30.avgusta 2020. godine nema pravo niko da mijenja.

Skandirali su "Izdaja", "Odlazi Dritane", "Dritane lopove"...

Advokat Radivoje Šuković kazao je da večeras poručuju javnosti Crne Gore da su građani Bijelog Polja jaki, čvrsti i opredijeljeni za one ljude koji vode Crnu Goru naprijed, a ne nazad.

"Našu volju dokazaćemo ako bude trebalo i na narodnim izborima, ne plašimo se toga", kazao je Šuković.

Jedan od građana je kazao da je "glavni krivac za ovo stanje Dritan Abazović i pojedinci iz DPS-a koji potplaćuju".

Marko Ljujić, predsjednik Opštinskog odbora Bijelo Polje kazao je da neće nijemo posmatrati ono što se dešava.

"Došli smo da podržimo slobodne građane i građanke Bijelog Polja u protestu protiv prekrajanja izborne volje građana. Uvijek ćemo biti na strani naroda i daćemo uvijek doprinos u očuvanju izborne volje građana i veličanstvene pobjede 30.avgusta 2020.", kazao je Ljujić.

Dodaje da je časno i moralno vratiti mandat građanima Crne Gore.

"Na izborima  treba odlučivati ko je izigrao povjerenje građana, a ne prekrajati volju građana i sa DPS-om formirati manjisnku vladu i kršiti Ustav Crne Gore", kazao je Ljujić.

Podgorica: URA bila trojanski konj

Grupa građana i večeras se okupila ispred zgrade Vlade Crne Gire u Podgorici, poručujući da je takva inicijativa neprihvatljiva.

Okupljenim građanima obratio se Slobodan Bulajić iz Miholjskog zbora.

"Sada je jasno da je URA sve vrijeme bila "trojanski konj" u Vladi Crne Gore i parlamentarnoj većini. Sada kada je izglasan Tužilački savjet sprečava se da ruka pravda dođe do organizatora i izvršilaca nezapamćenje pljačke i pustošenja države za vrijeme vladavine DPS-a", rekao je on,prenosi Mediabiro.

Protest1

Podgorica, Foto: Mediabiro

Među okupljenima su  oslanici Danilo Šaranović (Demokrate) i Marko Milačić (Prava), kao i savjetnici predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

Organizator skupa nije poznat, a među građanima su sinoć bili prisutni poslanici Demokrata i Ujedinje i Prave Crne Gore koji smatraju da se inicijativom za izglasavanje nepovjerenja Vladi prekraja izborna volja građana.

Novinar RTCG napadnut u NK

viberimage20220120183628530

Foto: Onogošt

Tokom protesta koji je večeras organizovan u Nikšiću, u znak "čuvanja izborne volje od 30. avgusta" ,napadnut je dopisnik Televizije Crne Gore Slobodan Doknić.

Doknića je varbalno napao, a potom i počupao, njemu nepoznati muškarac,prenosi Onogošt.

Novinaru, koji je bio na radnom zadatku, nepoznati muškarac tražio je da izbriše snimak i pokušao da mu uzme telefon.

Novinar RTCG dao je izjavu u CB povodom ovog slučaja.

"Šćekiću postaćeš persona non grata"

U Beranama se četvrtu noć zaredom održava protest zbog najave o formiranju manjinske Vlade.

Okupljeni su poručili da Dragoslavu Šćekiću iz SNP-a neće oprostiti izdaju.

"Od prvog čovjeka Berana postaćeš osoba non grata. Blanko povjerenje smo ti dali i ovo si uradio", kazao je Mladen Premović iz DF-a.

 
Kolašin: Blokada magistrale ispod Bablje grede

Nekoliko desetina građana Kolašina, od 19 sati, blokirali su na neko vrijeme magistralu ispod Bablje grede izražavajući protest zbog incijative za formiranje manjinske Vlade.

“Zbivanja na političkoj sceni minulih dana možemo nazvati samo izdaja. Učesnik u tome je politička grupacija URA. Od njih smo očekivali da stanu na kraj kriminualu , korupciji , mitu…Danas smo u situaciji da oni traže saveznike u onima, koji su se 30 godina time bavili, a to je DPS na čelu sa Milom Đukanovićem. Ne smijemo dozvoliti branje Vlade”, poručeno je sa okupljanja,prenose Vijesti.

Večerašnja blokada magistrale trajala je pola sata, a najavljeno je da će se na istom mjestu i u isto vrijeme okupiti i sjutra. Okupljeni su uzvikivali “Ne damo pobjedu” i Svi, svi”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.