Stavite maramicu u veš mašinu i riješite se problema
ilustracija

Stavite maramicu u veš mašinu i riješite se problema

Probajte ovaj trik sa vlažnom maramicom za pranje veša, oduševiće vas!

Kada operete veš pa vidite da su se za čistu odeću "zalijepile" dlačice i valjci koje su se, pak, prenijeli sa neke druge garderobe, imate utisak kao da ste sve uzalud radili, zar ne? Da riješite ovaj problem pomoći će vam trik koji je na TikToku podijelila korisnica ove mreže po imenu Anastasija, piše Mondo.

Evo u čemu je "fora"... Za početak, potrebna vam je jedna vlažna maramica, a koju ćete staviti u bubanj mašine!

A da bi trik "radio", treba da uzmete u obzir još nekoliko stvari... Prvo, vlažna maramica mora da bude dovoljno jaka, napravljena od glatkog materijala. Ako stavite papirnu maramicu u bubanj mašine, ona će se pokvasiti i rastvoriti, što će napraviti još veće probleme nakon pranja. Krpe od vunjenog materijala smanjiće efekat "magneta" i ništa nećete uraditi. Zato, prvo pokušajte da pokidate vlažnu maramicu rukama. Ako je nemoguće ili vrlo teško, onda je od "dobrog" materijala. 

Drugo, u mašinu za pranje veša ne treba stavljati više od tri maramice odjednom. Sve zavisi od količine stvari za pranje. Kad se program završi, ne zaboravite da je izvadite iz bubnja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.