'Gašenje Pravnog fakulteta u Bijelom Polju veliki je gubitak za grad i studente'
ilustracija

'Gašenje Pravnog fakulteta u Bijelom Polju veliki je gubitak za grad i studente'

Studenti Pravnog fakulteta u Bijelom Polju već mjesecima unazad se bore protiv zatvaranja istog. Kako su za VBP portal ranije kazali smatraju da bi gašenje tog fakulteta bio veliki gubitak kako za naš grad, tako I za cijelu sjevernu regiju I da ne treba to dozvoliti već da se trebamo svi zajedno boriti za otvaranje novih fakultetskih jedinica.

U želji da zadrže Pravni fakultet u Bijelom Polju obraćali su se više puta predsjednicima Opština sa sjevera, kao i ministarstvima, upravi fakulteta, predsjedniku Vlade I predsjedniku Skupštine te su ovaj put odlučili da mejl sa sljedećom sadržinom proslijede: Predsjedniku Vlade, Predsjedniku Skupštine, Rektoratu, Ministarstvu, poslanicima Abazu Dizdareviću, Vesni Pavićević, Suadi Zoronjić i Marku Milačiću.

"Već smo Vam se obraćali sa molbom da se spriječi zatvaranje Pravnog fakulteta u Bijelom Polju i upoznali Vas sa cjelokupnom situacijom. Još jednom, molimo Vas da iskoristite svoj autoritet i ne dozvolite zatvaranje Pravnog fakulteta u Bijelom Polju, iz razloga što bi to doprinijelo raseljavanju mladih sa sjevera države.
Ističemo da postoje svi uslovi za održavanje nastave, bez bilo kakvih troškova, a problem je samo u tome što uprava Pravnog fakulteta i Univerziteta ne razumije probleme mladih iz sjevernog regiona i na ovaj način potpuno marginalizuje sjever države.
Stoga Vas još jednom molimo da obezbijedite upis na prvu godinu studija u studijskoj 2022/2023 , obzirom na to da postoji veliko interesovanje srednjoškolaca.
Molimo Vas za potvrdu o prijemu ovog mejla.
U nadi da ćete imati razumijevanja i pomoći nam u rješavanju problema.¨ navele su u dopisu, predstavnice studenata Bijelog Polja Ksenija Gazivodai Amina Šabanović.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.