Stanić: Ispitati pregovore i pokrenuti postupak protiv premijera Krivokapića i članova porodice, čija se imovina značajno uvećala
Stanić

Tužilaštvo da ispita po kom osnovu Krivokapićeva ćerka pregovara o bolnici Meljine

Stanić: Ispitati pregovore i pokrenuti postupak protiv premijera Krivokapića i članova porodice, čija se imovina značajno uvećala

Potpuna privatizacija javne funkcije od strane odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića, namještanje poslova u raznim oblastima, imenovanje sebi bliskih osoba, kumova i srodnika na funkcionerska mjesta moraju biti predmet istraga Tužilaštva, koje pozivamo da hitno ispita i utvrdi po kom osnovu Jelena Šmigić pregovara u ime države Crne Gore o budućnosti Bolnice Meljine, saopštio je Mirko Stanić Šef Medijskog tima i član Predsjedništva SDPa.

Zdravko Krivokapić je, kako kaže Stanić, "cijelu Vladu, ali i državu shvatio kao privatno preduzeće, u kojem će se krupni državni poslovi završavati u krugu porodice. Posljedni u nizu skandala vezan je za rješavanje problema u Bolnici Meljine, za koje je, prema riječima vlasnika premijer Krivokapić “ovlastio ćerku Jelenu, jer je ekspert u toj oblasti”".

Nužno je, ocjenjuje funkcioner SDPa,  i uključivanje Agencije za sprječavanje korupcije, koja u okviru svojih nadležnosti mora ispitati sve elemente ovih pregovora i pokrenuti postupak protiv premijera Krivokapića i članova njegove porodice, čija se imovina značajno uvećala u proteklom periodu.

"Krivokapić će infantilna objašnjenja o porijeklu stotina hiljada eura, skupocjenih vila koje grade članovi familije, i džipova od 100.000 eura  ubrzo umjesto na press konferencijama morati davati u odgovarajućim državnim institucijama.

Značaj koji Bolnica Meljine ima za Herceg Novi, Boku i Crnu Goru, kao i sudbina desetina radnika zaslužuju ozbiljan i sistemski pristup državnih organa, kako bi se pokušalo naći optimalno rješenje za tu zdravstvenu instituciju, a ne porodično mešatarenje nesposobnog premijera", zaključuje Stanić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.