Radovanić: URA je izdajnik samo iz ugla onih čija je politike bez vizije
Mileta Radovanović, Foto: URA

Radovanić: URA je izdajnik samo iz ugla onih čija je politike bez vizije

Građanski pokret URA i koalicija „Crno na bijelo“ bili su odlučujući faktor da se 30. avgusta režim DPS-a pošalje u opoziciju. Tada, već noć nakon čuvenog i velikog 30. avgusta smo proglašeni za izdajnike, poručio je Mileta Radovanić, generalni sekretar GP URA.

“Izdali smo kada je DPS otišao u opoziciju. Izdali smo kada smo, upravo mi, gospodina Krivokapića predložili za mandatara i kasnije premijra. Kada su određeni ministri, širinom našeg demokratskog kapaciteta i istinskom voljom da Crna Gora krene naprijed, došli na te funkcije, i tada smo izdali”, dodaje on.

Izdaja je, ističe, bilo i kada se krenulo u odlučnu” borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije preuzimajući ključnu odgovornost da se obračunamo sa ovom pošašću koja je razarala državu i društvo”.

“Izdali smo i kada smo mjesecima tražili da se izabere sastav Tužilačkog savjeta kako bi snažna borba protiv kriminala dobila neophodan vjetar u jedra. Kada je program „Evropa sad“ odmah podržan od strane našeg poslaničkog kluba jer nam je uvijek bio cilj da građani žive bolje. Izdali smo i kada je sačuvan spoljonopolitički kurs države i kada smo jasno istakli da, nakon pada DPS-a, ključni cilj jeste da Crna Gora bude naredna članica Evropske unije”, napominje Radovanić.

URA i „Crno na bijelo“ izdaju, kako kaže, i sada, kada žele da se procesi u državi odblokiraju.

“Izdajemo one kojima odgovara status „“kvo“ i blokirane institucije. Izdajemo kada ne dozvoljavamo da Crna Gora bude zarobljena zbog jedne porodice ili nečijih partikularnih interesa, ma čiji oni bili. Izdajemo jer želimo vladu jedinstva, svih onih koji žele dobro i napredak crnogorskom društvu, bez DPS-a i DF-a i onih koji su se ogriješili o građane i državu. Izdajnici smo samo iz ugla onih čija je politika bez vizije – i danas i juče i sjutra”, zaključuje Radovanić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.