Galić: Građani da prime treću dozu vakcine
Igor Galić

"Sve koristi od imunizacije će se uskoro pokazati"

Galić: Građani da prime treću dozu vakcine

Direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Igor Galić pozvao je građane koji su primili dvije doze vakcine protiv korona virusa, te one koji su preboljeli kovid unazad šest mjeseci da prime svoju buster dozu.

Galić je u Jutarnjem programu TVCG rekao da sve studije pokazuju da osobe koje su primile treću dozu imaju vrlo blago simptome bolesti, što je korist koja se može imati za sebe i članove porodice.

"Svaka vakcina koja se primi je dobra vakcina, one koje mi imamo su efikasne i bezbjedne. Sve koristi vakcine će se vrlo brzo pokazati", rekao je Galić.

Kad su u pitanju Fajzer vakcine za djecu, Galić je rekao da je Ministarstvo zdravlja pregovaralo sa proizvođačima.

"Vakcine su naručene, ali s obzirom na to da IJZ nije nosilac tih aktivnosti, ne bih imao precizan podatak kad je dogovoreno, ali svakako da su doze za 2022, sa naznakom sa 2023, već obezbijeđene", rekao je Galić.

On je rekao da trenutna situacija liči na pozitivan ishod po pitanju kraja pandemije, ali navodi da su oprezni jer nas je virus do sada nekoliko puta iznenadio.

"Virus kod nas ima još dovoljno osoba koje može da pogodi. Bilo je dosta reinfekcije jer je prirodni imunitet, i imunitet izazvan vakcinacijom prošao. Građani moraju i dalje da poštuju mjere, i da se vakcinišu kao preventivna mjera koja može pomoći kad virus uđe u organizam", rekao je Galić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.