Radulović: Abazović da ne podnosi ostavku, najviše uradio u ovom sastavu Vlade
Đorđe Radulović

Radulović: Abazović da ne podnosi ostavku, najviše uradio u ovom sastavu Vlade

Ministar Đorđe Radulović oglasio se povodom trenutne političke situacije u Crnoj Gori.

"U veoma komplikovanom političkom trenutku, kao i u svakoj složenoj i konfuznoj situaciji, naša je obaveza voditi računa o svemu što ćemo reći i učiniti na javnoj sceni. Pojednostavljivanje i generalizacija nikada nijesu izbor, ponajmanje u ovakvim danima. Tako je tvrdnja  da ministri u Vladi Crne Gore smatraju da je etički da potpredsjednik Vlade Dritan Abazović podnese ostavku na tu funkciju, jedna od rečenica koje generalizuju, izgovorena ne samo u svoje, već u ime svih", kazao je Radulović.

On je poručio da bilo kakva generalizacija kada govorimo o radu potpredsjednika Abazovića nije dobar metod kojim bi se u ovom trenutku trebalo služiti, budući da je radu Vlade tokom prethodne godine doprinio ponajviše upravo on.  Pogotovo imajući u vidu da je zahvaljujući njegovoj političkoj hrabrosti došlo i do prve mirne smjene vlasti u Crnoj Gori, omogućivši upravo onima koji pozivaju na njegovu ostavku ministarske funkcije.

"Ne dijelim stav da bi trebalo da podnese ostavku zbog nekoliko stvari koje znam, a koje potrvđuju rezultati", istakao je Radulović.

Kazao je da zna da je Dritan Abazović kao potpredsjednik zadužen za spoljnu politiku učinio mnogo u promociji Crne Gore i zaštiti naših interesa.

"Nije bio samo potpisnik Sporazuma političkih lidera nakon izbora, već i najveći garant da ćemo ostati na istom  evropskom kursu, koji podržava 80% naših građana. Upravo našu dosljednost na tom putu, prepoznala je Evropska komisija jasno navodeći ovaj naš uspjeh u Izvještaju o napretku za našu zemlju. Takođe, znam da je kao koordinator bezbjednosnih službi doprinio ostvarivanju rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala, što je dovelo do rekordne zaplijene narkotika. Činjenica je i da je otkad Dritan Abazović preuzeo sektor bezbjednosti, prestalo se sa vatrenim obračunima kriminalnih grupa na našim ulicama u stilu Čikaga 20-tih godina, u kojima su stradali i brojni nevini građani. To je proboj koji su naši evropski partneri jasno prepoznali, a više od svega, on predstavlja veliki korak naprijed za Crnu Goru ne samo u njenoj evropskoj priči, već donosi sazrijevanje društva koje ima snage I političke volje da sprovede reforme u ovoj oblasti, bez izuzetka", zaključio je Radulović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.