Vuković obišao ekipe na terenu; gradska preduzeća vrijedno rade u svim djelovima grada
Foto: Mediabiro

Vuković obišao ekipe na terenu; gradska preduzeća vrijedno rade u svim djelovima grada

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je ekipe na terenu koje vrijedno rade na brojnim lokacijama u glavnom gradu i daju značajan doprinos poboljšanju uslova života u Glavnom gradu.

Vuković je posjetio ekipu Agencije za stanovanje koja radi na kreiranju novih sadržaja u okviru buduće sportsko-rekreativne zone, ekipu Puteva koja izvodi asfalterske radove u park-šumi Zagorič, kao i ekipu Vodovoda i kanalizacije koja izvodi radove na Koniku. Na lokaciji buduće parkovske površine u Bloku V dočekala ga je ekipa gradskog Zelenila, a u Njegoševoj ulici vrijedne kolege iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice..

“Obilazimo neka od brojnih gradilišta na teritoriji glavnog grada. Obilazak smo započeli posjetom park-šumi Zagorič gdje su krajem prošle godine započeti asfalterski radovi. Ideja je da u narednih nekoliko sedmica u tom naselju dobijemo preko 5 km novih ulica i na taj način riješimo jedan od gorućih problema stanovnika park-šume. Nakon toga smo bili na Vrelima ribničkim, gdje privodimo kraju radove na izgradnji nove kanalizacione mreže i asfaltiranju više ulica, gdje će radovi biti završeni do kraja mjeseca", kazao je Vuković i uputio izvinjenje stanovnicima Konika zbog kašnjenja u izvođenju radova, te zahvalio na strpljenju.

"Posjetili smo i lokaciju budućeg parka u Bloku V, gdje će na 5.000 m2 stanovnici tog dijela grada dobiti jedan potpuno novi sadržaj. Ti radovi predstavljaju nastavak priče o ozelenjavanju Podgorice i humanizaciji životnog prostora. Obišli smo i radove u Njegoševoj ulici koja će za nekih četiri do pet mjeseci zablistati onim sjajem kojim je nedavno zablistala i Bokeška ulica,” istakao je Vuković i dodao da se nastavljaju aktivnosti koje za cilj imaju oživljavanje centra grada.

Vuković je tom prilikom obišao i radove na izgradnji sportsko-rekreativne zone na Bulevaru Šarla de Gola, koja će biti opremljena modernim sportskim sadržajima, po ugledu na dvije koje su izgrađene tokom prošle godine. 

“Posjetu završavamo obilaskom park-šume prekoputa Plantaža. Riječ je o prostoru koji je unazad nekoliko godina bio izuzetno popularan, međutim, zbog nebrige i nekih loših navika građana, on je izgubio taj status. Mi smo na inicijativu naših sugrađana prošle godine započeli uređenje ove površine. Ugrađena je nova rasvjeta, kolege iz Agencije za stanovanje pripremaju teren za postavljanje najsavremenije teretane u Crnoj Gori, kreće izgradnja nove ograde, u toku su radovi na izgradnji poligona za košarku, uskoro počinju i radovi na izgradnji jednog teniskog igrališta, a obnovićemo i trim stazu,” kazao je Vuković.

Gradonačelnik je istakao da pomenute aktivnosti predstavljaju samo dio onoga što radi gradska uprava, zajedno sa privrednim društvima, te da je vrlo ponosan na učinjeno i zahvalan na doprinosu koji daju u cilju daljeg razvoja Podgorice. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.