Joković: Glasaćemo kako odluče organi partije, Krivokapić najgori premijer, sa DPS-om nećemo imati saradnju
Sa presa

Joković: Glasaćemo kako odluče organi partije, Krivokapić najgori premijer, sa DPS-om nećemo imati saradnju

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kazao je da će poslanici te stranke glasati o podršci manjinskoj vladi onako kako odluče organi SNP-a, odnosno Glavni i Izvršni odbor, ističući da Vlada preko obavještajnih službi vrši pritisak na njihovo članstvo kako bi zadržali pozicije.

"Premijer Zdravko Krivokapić je sebi dao za pravo da kaze, ničim informisan, da ocjenjuje da će jedan dio poslanika sigurno glasati onako kako bi on želio. Ovdje je svih pet poslanika SNP-a, mi ovim činom pokazujemo jedinstvo SNP-a. Svi mi ćemo glasati kako odluče organi partije. Svi ćemo glasati onako kako se dogovorimo, a premijer neka objasnio zašto je unosio konfuziju", rekao je Joković na konferenciji za medije,prenosi Pobjeda.

Očekivali su da će biti popisa, da se prečisti birački spisak, niz reformskih zakona, bolju, prosperitetniju, Crnu Goru okrenutu EU.

"Ne možemo za sve u DPS-u reći da su korumpirani, ali najveća korupcija je tamo. Mi imamo jedan ogroman nepotizam. Priča o ekspertskoj Vladi pretvorila se o priči o ekspertsko-porodičnoj Vladi. Čuli ste sinoć kako Duško Knežević kaže da je premijer ovlastio svoju ćerku da pregovara u ime države oko bolnice Meljine", naglasio je Joković.

Prema njegovim riječima, premijer i oni koji ga podržavaju su napali SNP, URU i manjinske partije za potpisivanje Memoranduma o saradnji.

"Memorandum o saradnji je jedan od ključnih iskoraka u Crnoj Gori kako bi se pokrenule ozbiljne i temeljne promjene u Crnoj Gori. Prvi put smo odvojili nacionalne manjine od DPS-a i ovim je ta partija u najvećem gubitku", naveo je Joković.

On ističe da SNP u ovom trenutku ima ogromnu podršku međunarodne zajednice.

"Vidjeli smo juče, kad je najavljena interpelacija o povjerenju Vladi, da je premijer pominjao SNP. Najviše nas je zaboljelo što pominje našeg osnivača Momira Bulatovića. Zaboravio je premijer da je rekao da nikada nije glasao za opoziciju. Dok smo se mi 30 godina borili za promjene, on je 30 godina boravio u hladovini DPS-a. Smjenom ministra pravde Vladimira Leposavića pokazao je da mu saradnja sa DPS-om nije strana. Sad optužuje da je ovome prethodnila korupcija, a da li je ona prethodila kada je zajedno sa tom partijom podržao smjenu Leposavića",naglasio je Joković.

Joković ističe da je potpuna neistina da se Krivokapiću javljaju članovi SNP-a, ističući da ova Vlada preko obavještajnih službi uzaludno vrši pritisak na  njihovo članstvo kako bi zadržali pozicije.

"Neka Krivokapić kaže što želi od SNP-a. Mi njemu ništa nismo tražili, niti nam je što dao. Niko od nas neće biti 41. ako neko bude 51. šta ćemo, pala je Vlada i sa 41", naglasio je Joković.

Poručio je i da interpelaciju o Vladi pokreću oni koje je Krivokapić izabrao, a ne SNP.

"Njegova volja je bila da Dritan Abazović dobije mjesto potpredsjednika Vlade",podsjetio je Joković.

Prema njegovim riječima, ova Vlada možda nije najgora, "ali ako je najbolja u istoriji Crne Gore neka kaže Krivokapić šta je to uradio da bi tako bilo".

"Možda je ova Vlada najbolja u istoriji, ali imamo najgoreg premijera otkad postoji država. Opominjali smo premijera za sve ono što čini i gdje griješi, bilo je uzaludno", istakao je Joković.

On je rekao da DPS-o pravo da podrži koncept manjinske vlade.

"DPS može svaku vladu da podrži. DPS je mogao da podrži i Vladu Zdravka Krivokapića, ali neka se onda pita Krivokapić da li bi on bio premijer, ili Aleksa Bečić predsjednik Skupštine", naveo je Joković.

Lider SNP-a nije mogao da odgovori da li očekuje poziciju u novoj vladi ukoliko bude formirana.

"Može da bude svih nas pet, a može da ne bude niko. Uvijek ćemo predložiti najbolji kadar SNP-a. Ne borimo se za fotelje, već za dobro Crne Gore, da ova država opet ili po prvi put vrati potpuno povjerenje međunarodne zajednice jer je ono sa ovom Vladom dotaklo dno", naglasio je Joković,prenosi Pobjeda.

On je naglasio da SNP neće imati nikakvu saradnju sa DPS-om.

"Najveća politička pobjeda je kad vas neko podržava protiv koga ste se politički borili. Njaviše bih volio da se izabere nova vlada u okviru ove parlamentarne većine, druga opcija su vanredni izbori, ako ne manjinska vlada", poručio je Joković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.