Izuzeti snimci sa nadzornih kamera, istražuje se ko je uhodio Šahovića
Ilustracija

Izuzeti snimci sa nadzornih kamera, istražuje se ko je uhodio Šahovića

Nakon eksplozije u kojoj je stradao Jasminko Šahović policija je, po nalogu više tužiteljke Ane Radović izuzela snimke sa nadzornih kamera, na osnovu kojih pokušavaju da utvrde da li je neko pratio tog Cetinjanina.

Četrdesetjednogodišnjak je ubijen prije dva dana u podgoričkom naselju Tološi, nakon što je aktivirana eksplozivna naprava postavljena ispod njegovog automobila.

Od siline eksplozije beživotno tijelo Šahovića izletjelo je van automobila, na asfalt.

Portparolka i rukovoditeljka Višeg tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica kazala je “Vijestima” da je 17. januara u 9.55 časova, u Podgorici, došlo do eksplozije vozila u pokretu: “Kojom prilikom je smrtno stradalo jedno lice, o čemu je odmah od strane Uprave policije obaviješten dežurni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je izašao na lice mjesta radi vršenja uviđaja, tokom kojeg uviđaja je izuzeto više snimaka nadzornih kamera, kao i svi tragovi sa lica mjesta, koji će po naredbi ovog tužilaštva biti predmet vještačenja, dok je od strane tužilaštva odmah data naredba za obdukciju tijela stradalog lica, a u daljem toku postupka biće preduzete i druge mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti nastanka povodom događaja”, odgovorila je Medenica.

Iz Uprave policije nijesu precizirali da li je i ko saslušan zbog likvidacije Šahovića.

Prije dva dana, kazali su da preliminarni podaci iz istrage pokazuju da je Cetinjanin stradao od eksploziva podmetnutog ispod njegovog automobila.

Policija je, tvrdi isti izvor, utvrdila da je eksploziv bio postavljen ispod sjedišta vozača i da je naprava aktivirana daljinskim upravljačem.

”Količina i vrsta eksploziva koji je korišćen biće utvrđena vještačenjem tragova izuzetih sa lica mjesta”, kazao je sagovornik iz UP.

Istražitelji, međutim, nijesu odgonetnuli motiv likvidacije Cetinjanina, niti, na čijoj se meti našao Šahović.

Nezvanični izvori iz te institucije kazali su da je Šahović prema njihovim operativnim podacima blizak škaljarskom kriminalnom klanu.

Nisu, međutim, sa sigurnošću ustvrdili da je i njegovo ubistvo nastavak obračuna kotorskih kriminalnih klanova, iako, kako su kazali, ne isključuju ni tu mogućnost.

Šahović je ubijen nedaleko od iznajmljene kuće u kojoj je stanovao sa porodicom. Navodno, čim je izašao na Partizanski put, aktivirana je naprava podmetnuta ispod njegovog automobila.

Od siline eksplozije beživotno tijelo Šahovića izletjelo je van automobila, koji je, zahvaćen vatrom nastavio da se kreće, a potom udario u zelenu ogradu pored ceste.

Djelovi tog vozila ostali su rasuti po ulici, svuda oko Šahovićevog tijela.

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.