Češka pjevačica se namjerno zarazila koronavirusom i umrla
Foto: Screenshot

Da bi dobila kovid potvrdu

Češka pjevačica se namjerno zarazila koronavirusom i umrla

Češka pjevačica Hana Horka, protivnica vakcinacije protiv koronavirusa, umrla je u 57. godini, pošto se namjerno zarazila virusom kako bi dobila kovid potvrdu, objavila je njena porodica.

Njen sin Jan Rek izjavio je na javnom radiju iRozhlas.cz da je njegova majka odbijala da se vakciniše i namjerno se izložila virusu kojim su se on i njegov otac, obojica vakcinisani, zarazili prije Božića.

"Odlučila je da će normalno da živi sa nama i radije da dobije virus nego da se vakciniše“, kazao je Rek.

Dva dana prije smrti, pjevačica češke folk grupe Asonance napisala je na društvenim mrežama – "Preživjela sam. Bilo je živopisno. Sada će biti koncerata, pozorišta, saune, putovanja na more“.

U Češkoj se dokaz o vakcinaciji ili nedavno preležanoj bolesti zahtijeva za ulazak na društvena događanja.

Njen sin optužio je lokalne antivaksere za majčinu smrt i rekao da "imaju njenu krv na svojim rukama".

"Tačno znam ko je formirao njeno mišljenje. Tužan sam što je više vjerovala strancima nego svojoj porodici i tezama o sticanju prirodnog imuniteta izlaganjem bolesti", rekao je Jan Rek.

U Češkoj je u toku širenje novog talasa pandemije, sa 20.000 novozaraženih u ponedeljak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.