Muratović: Nadležne institucije da rade svoj posao i reaguju na poplavu govora mržnje i mizoginije
Boris Muratović, Foto: DPS

Muratović: Nadležne institucije da rade svoj posao i reaguju na poplavu govora mržnje i mizoginije

Mizoginija, seksizam, govor mržnje usmjeren prema djeci, prijetnje i montaže u cilju targetiranja opozicionih aktivista za sada u potpunosti nailaze na skrštene ruke onih koji su nadležni i koji bi - da je ovaj sistem iole sposoban - vinovnike i njihove nalogodavce već pronašli i sankcionisali, saopštio je danas Boris Muratović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

"Jučerašnji napadi na porodicu Martinović samo su kontinuitet nečega čemu su dugo izloženi neistomišljenici vlasti od strane onih koji su na internetu zaduženi za jezive kampanje. Podsjetićemo da konstantnu metu predstavljaju brojni drugi crnogorski aktivisti, pa i neke od članica Demokratske partije socijalista, poput Aleksandre Vuković, Nine Perunović, Amine Brahić, Drite Llolla, ali i funkcionerki drugih građanskih stranaka, među kojima su najočitiji primjeri mržnje prema Draginji Vuksanović - Stanković", saopštio je Muratović.

Sve to, poručuje, protiče bez reakcije nadležnih iz izvršne i sudske vlasti, iako ovakva targetiranja i konstantno emitovanje mržnje mogu imati izuzetno negativne posljedice po čitavo društvo.

"Demokratska partija socijalista poziva institucije da prestanu sjedjeti skrštenih ruku, da se manu ispraznih saopštenja i da počnu da rade svoj posao - jer ćemo u suprotnom dobiti situaciju u kojoj će razni plaćenici vlasti sve direktnije i represivnije uticati na slobodu govora. Opozicione pristalice, pritom, ohrabrujemo da nastave sa aktivizmom, svjesni u kojoj mjeri oni doprinose tome da se u poplavi populizma čuje - istina. A istinu niko ne može zabraniti, na koliko god besprizorne načine to pokušali da učine", zaključio je Muratović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.