DPS Tivat: Bliži se epilog višemjesečne krize vlasti u Tivtu
Demokratska partija socijalista

DPS Tivat: Bliži se epilog višemjesečne krize vlasti u Tivtu

Skupština opštine Tivat, po preporuci Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, treba da zakaže sjednicu Skupštine opštine najkasnije do 29.01.2022. godine - stoji u odgovoru koji je Opštinski odbor DPS Tivat dobio na dopis upućen ovom Ministarstvu 29.12.2021. godine, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora te partije u tom gradu.

"Nadležno ministarstvo navodi da je Skupštini opštine Tivat dostavilo nalaz Upravnog nadzora br. 05-019/21-5434/2 od 29.12.2021. godine, u kojem između ostalog upozorava "da ukoliko se sjednica ne održi u predloženom roku od 30 dana, ovaj organ će obavijestiti Vladu Crne Gore o stanju u opštini Tivat radi preduzimanja mjera propisanih članom 185 Zakona o lokalnoj samoupravi“, kazali su iz DPS-a.

Takođe, u odgovoru se navodi da će ministarstvo "obavijestiti Vladu Crne Gore o stanju u opštini Tivat radi preduzimanja mjera propisanih članom 185 Zakona o lokalnoj samoupravi“.

Podsjetili su da je u članu 185 precizirano da ukoliko u navedenom roku SO Tivat ne uspostavi obavljanje svojih funkcija, odnosno ne izvrši zakonom utvrđene obaveze, Vlada će, na predlog ministarstva, raspustiti Skupštinu.

“Ministarstvo će, u smislu monitoringa nad primjenom zakona, pratiti postupanje SO Tivat u odnosu na nalaz, koje postupanje/nepostupanje će odrediti da li će ovaj organ informisati Vladu Crne Gore o stanju u SO Tivat, i istoj predložiti njeno raspuštanje“, navode iz ministarstva u odgovoru na dopis OO DPS Tivat.

U DPS-u Tivat smatraju da je o ovom upozorenju ministarstva skupštinska služba trebala da upozna odborničke klubove ali i širu javnost.

"U prethodnim mjesecima koalicija na vlasti zbog problema nefunkcionisanja Skupštine opštine pokušava da koristi ovaj svojevrsni vakuum kako bi raznim političkim manipulacijama kod građana stvorili sliku da krivac za političku situaciju u Tivtu nije koalicija koja je na vlasti i koja je izgubila podršku, već opozicija na čelu sa DPS-om, koji je uzgred i dalje glavna preokupacija njihovog djelovanja. Identično je i sa Odlukom o privremenom finansiranju, koju je donio predsjednik Opštine, s obzirom da budžet nije usvojen, a što se koristi da se građanima poruči da će doći do blokade funkcionisanja budžetskih korisnika, što je neistinita konstrukcija koja upućuje da je koalicija na vlast, defakto, otpočela izbornu kampanju u Tivtu", kazali su iz DPS-a.

DPS Tivat očekuje da će postojeća opštinska vlast koja je izgubila podršku,  prihvatiti realnost političkog trenutka i djelovati na način, koji će shodno zakonu, upućivati na skoro i neminovno razrješavanje postojeće situacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.