Sastanak o rješavanju problema u bolnici Meljine 1. februara
Bolnica Meljine

Sastanak o rješavanju problema u bolnici Meljine 1. februara

Povodom aktuelne situacije u bolnici Meljine, Ministarstvo zdravlja 1. februara 2022. godine organizuje sastanak sa predstavnicima svih relevantnih državnih institucija a u cilju pronalaženja najboljeg rješanja za opstanak ove ustanove.

Pored predstavnika resora zdravstva, sastanku će prisustvovati predstavnici Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Ministarstva pravde, menadžment bolnice Meljine, stečajna uprava, kao i predsjednik Opštine Herceg Novi, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Ministarka zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović ranije je kazala da su iz resora zdravlja više puta do sada inicirali hitne susrete u vezi rješavanja pitanja bolnice Meljine, te da je namjera da se problem riješi i da se ona vrati svojoj namjeni i svrsi.

Dr Borovinić Bojović je kazala da je namjera Vlade da bolnicu vrati osnovnoj namjeni, da se ona nalazi u devastiranom stanju nakon višegodišnjeg nemara te da je ostavljena u nasleđe kao problem koji zahtijeva najhitniju reakciju nadležnih.

Ona je podsjetila da rješavanje ovog problema podrazumijeva uključenost i zajedničko djelovanje svih institucija jer je, kako je navela, predmet oko bolnice u Meljinama još pred sudkim sporom i da se tek nakon sudskog epiloga,  mogu preduzeti naredni koraci , koji bi vodili vraćanju ove ustanove državi i osnovnoj namjeni, a to je pružanje zdravstvene zaštite za građane Herceg Novog, njegove okoline, ali i turista koji posjećuju ovu opštinu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.