Savjet mladih DPS: Imenovanje sveštenika u UO dodatan razlog za zabrinutost povodom stanja na UCG
Foto: DPS

Savjet mladih DPS: Imenovanje sveštenika u UO dodatan razlog za zabrinutost povodom stanja na UCG

Iz Savjeta mladih DPS-a poručili su da posmatrajući cjelokupnu situaciju u obrazovnom sistemu Crne Gore prouzrokovanu (ne)djelovanjem Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, ne mogu, vođeni najboljim interesom đaka i studenata, a da ne izraze zabrinutost povodom stanja koje je zavladalo u crnogorskim obrazovnim ustanovama i institucijama.

Dešavanja koja su bila dio svakodnevice u prethodnom periodu, kako navode, instrumentalizovana od strane ovog ministarstva, ugrozila su sveukupnu atmosferu u kojoj obitavaju mladi ljudi.

¨S obzirom na to da ministarstvo nije našlo za shodno da unaprijedi obrazovni sistem i na adekvatan način podrži događaje iz oblasti kulture u prethodnoj godini, imenovanje sveštenog lica za člana Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore ne predstavlja naročito iznenađenje.

Ovakvim potezom, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta još jednom je dovelo u pitanje suštinu svog djelovanja: ispred nauke, čija je osnova sumnja, stavila je vjerovanja i uvjerenja, a zatim pasivnim djelovanjem u oblasti kulture, ovu značajnu oblast društva sklonila na margine crnogorske stvarnosti, šaljući jasnu poruku da je uloga ovog resora progon neistomišljenika, a ne unaprijeđenje svih onih segmenata društvenog života na temelju kojih bi trebalo da raste i razvija se svaki mladi čovjek.¨ poručio je SM DPS CG.

Shodno navedenom, navode da je reagovanje Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore i više nego opravdano naročito u dijelu u kojem se ističe da je delegiranje vjerodostojnika bilo koje vjerske organizacije u Upravni odbor krovne obrazovne institucije u zemlji, u najmanju ruku, upitno.

¨Odlazak ove Vlade značiće novu nadu za crnogorski obrazovni sistem i sveukupno unaprijeđenje položaja mladih u zemlji.¨ zaključio je Savjet mladih DPS Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.