Spajić i Milatović: Cilj je da ubrzamo dinamiku napretka naše države
Foto: Vlada Crne Gore

Crnogorski ministri se sastali sa ministrom ekonomije UAE

Spajić i Milatović: Cilj je da ubrzamo dinamiku napretka naše države

Ministri ekonomskog razvoja i finansija i socijalnog staranja, mr Jakov Milatović i mr Milojko Spajić sa saradnicima sastali su se, tokom zvanične posjete Dubaiju, sa ministrom ekonomije u Vladi Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Abdula Bin Touk Al Marijem.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima poboljšanja saradnje država i ukazano da je Vlada Crne Gore posvećena ekonomskom razvoju, čiji je krajnji cilj poboljšanje životnog standarda građana i to na održivim principima koji će garantovati duguročnu stabilnost javnih finansija.

Ministar ekonomije u Vladi UAE je izrazio zadovoljstvo što će ta zemlja biti partner na Investicionom forumu koji Crna Gora organizuje 7. februara, u okviru obilježavanja Nacionalnog dana na Expo 2020. Crnogorska delegacija, predvođenja ministrom Milatovićem, dobila je poziv da učestvuje na Godišnjoj investicionoj konferenciji krajem marta u Dubaiju. 

Spajić je ukazao na značaj investicione saradnje.

On je naglasio da su Crnoj Gori prioritet razvoj i bolji životni standard građana, što se već sada obezbjeđuje kroz ekonomsku reformu “Evropa Sad!”. Na sastanku je bilo riječi i o poslovanju nakon pandemije virusa korona, kao i o ulozi blokčejn tehnologije.

"Ovdje ste konstantno okruženi ljudima koji imaju viziju i to je ono što je Crnoj Gori oduvijek potrebno, cilj nam je da ubrzamo dinamiku napretka naše zemlje", izjavio je Spajić.  

Milatović je najavio intenziviranje saradnje sa UAE na više nivoa:

"Ministar ekonomije u Vladi UAE, gospodin Abdula Bin Touk Al Marri, izrazio je zadovoljstvo što će biti naši partneri na Investicionom forumu koji organizujemo 7. februara u okviru obilježavanja Nacionalnog dana na Expo 2020. Dobio sam poziv da učestvujem na Godišnjoj investicionoj konferenciji krajem marta u Dubaiju, a usaglasili smo i održavanje mješovite komisije čime ćemo dodatno osnažiti saradnju dvije zemlje. U narednom periodu intenziviraćemo saradnju sa UAE na više nivoa, u nadi da ćemo uskoro imati povezanost letovima tokom cijele godine, što je snažno podržano od ministra ekonomije u Vladi UAE", naglasio je Milatović. 

Spajić je zahvalio na pozivu za učešće na Godišnjoj investicionoj konferenciji i naglasio važnost razmjene iskustava. Ministar ekonomije UAE imao je vitalnu ulogu u pokretanju inicijativa od nacionalnog značaja, čiji je cilj bio da Dubai postane grad budućnosti. 

"U tom smislu nam je i bitna razmjena iskustava, naročito u segmentima blockchain-a koji vidimo i kao šansu za razvoj naše zemlje. Mi želimo da je Crna Gora zemlja budućnosti u regionu, ali i šire", naglasio je Spajić. 

 Milatović je istakao da su ovakvi susreti izraz zainteresovanosti obje strane da radimo na unapređenju ekonomske saradnje.

"Naše prisustvo na Expo 2020 donijelo nam je ogromno iskustvo i učinilo nas dosta vidljivijim za neka nova tržišta. Zahvalni smo domaćinima u UAE, koji su pokazali izuzetan stepen gostoprimstva, ali i izrazili spremnost da pomognu razvoj Crne Gore na više načina, što može biti veoma značajna inicijativa", saopštio je Milatović.

U crnogorskoj delegaciji su i državni sekretari Ministarstva ekonomskog razvoja i Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Milena Lipovina - Božović, Janko Odović i Branko Krvavac.

Tokom boravka na Expo 2020, delegacija Crne Gore radila je na pripremi obilježavanja Nacionalnog dana Crne Gore, koji je planiran za 6. februara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.