Omeragić: Manjinska Vlada najoptimalniji model za rješenje političke krize
Adel Omeragić

Omeragić: Manjinska Vlada najoptimalniji model za rješenje političke krize

Portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić za CdM kaže da je koncept manjinske Vlade nešto što su oni predlagali od završetka parlamentarnih izbora.

"I tada smo govorili, a i sada kažemo da je to najoptimalniji model za rješenje političke krize. Smatram da je ovakav model dobar za državu Crnu Goru, za njen multietnički sklad. Svi zajedno moramo raditi na očuvanju građanskog koncepta. Pozdravljamo iskorak koji su danas napravili URA i Civis”, navodi Omeragić.

On je istakao da će Bošnjačka stranka na stranačkim organima razmotriti ovaj prijedlog i o njemu se odrediti.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.