Tivtu i Kolašinu donacija od Vlade Japana u iznosu preko 100 hiljada eura
Ilustracija

Tivtu i Kolašinu donacija od Vlade Japana u iznosu preko 100 hiljada eura

Vlada Japana obezbijedila je iznos od 68.265 eura Opštini Tivat za nabavku opreme za vanredne situacije, kao što su vatrogasna odijela (30 komada), mašina za punjenje protivpožarnih aparata i set spasilačke opreme (sekač, razupirač i teleskopski cilindar).

Ambasador Japana Kacumata Takahiko potpisao je sa Željkom Komnenovićem, predsjednikom Opštine Tivat i  Milanom Markovićem, v.d. direktora Doma zdravlja Kolašin, ugovore o donacijima za projekte za osnovne potrebe stanovništva,prenosi Radio Tivat.

Dom zdravlja Kolašin je dobio iznos od 44.770 eura za nabavku novog ambulantnog vozila.

Uključujući ove donacije, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Crnoj Gori od 1999. godine, iznosi preko 3 miliona eura. Ukupan iznos japanske pomoći Crnoj Gori u toku istog perioda premašuje 43 miliona eura. Od 1999. godine 51 POPOS projekat je realizovan u Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.