Najbolja posjeta Nacionalnom parku Durmitor tokom proteklih praznika u posljednjih deset godina
Foto: NPCG

Najbolja posjeta Nacionalnom parku Durmitor tokom proteklih praznika u posljednjih deset godina

Nacionalni Park Durmitor saopštio je da za prvih 16 dana januara posjetilo 5.631 turista što predstavlja najbolju posjećenost ovom zaštićenom području tokom novogodišnjih i božićnih praznika u posljednjih deset godina. Već je otvorena i sezona raftinga, a dobar početak sezone i interesovanja turista za ovo zaštićeno područje očekujemo i u narednim mjesecima.

Poređenja radi, u prvih 16 dana prošle 2021. godine registrovano je 1.816 posjetilaca što predstavlja povećanje od 210,08 posto, dok je 2020. godine, u istom periodu broj posjetilaca bio 4.471, tako da je i u odnosu na tu godinu povećanje od 25,94 odsto. Takođe je tokom rekordne 2019. godine, kako navode u istom periodu registrovano 2.227 posjetilaca što predstavlja povećanje od 152,85 posto.

„I pored toga što su na snazi ograničavajuće epidemiološke mjere, ipak smo zadovoljni posjetom. Ako se po jutru dan poznaje, mislim da će godina pred nama biti jedna od rekordnih.  U strukturi gosti dominiraju domaći gosti, čak 90 odsto, dok su ostali, posjetioci iz regiona: Srbija, BiH, Albanija, Rusija,“ kazao je direktor NP Durmitor Pero Popović.   

Takođe je već početkom godine, 5. januara 2022. godine otvorena i rafting sezona.  U organizaciji firme DOO „Explorer“ iz Kolašina, sedmoro turista iz Rusije spustili su se gumenim čamcem do Žugića luke i uživali u zimskim tarskim brzacima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.