Šestović: Mrtva vidra na Žabljaku dokaz da smo neodgovorni i da nemamo ekološku svijest
Foto: Vijesti.me

Šestović: Mrtva vidra na Žabljaku dokaz da smo neodgovorni i da nemamo ekološku svijest

Mrtva vidra na Žabljaku još jedan je dokaz da u Crnoj Gori nemamo ekološku svijest i da ne umijemo da se odgovorno ponašamo prema raznolikosti biodiverziteta u našoj zemlji, izjavila je za Portal RTCG biolog Belma Šestović, stručni saradnik za zaštitu faune sisara u JP Nacionalni parkovi Crne Gore.

“Ovo nam nije prvi put da nam se dešava jedan ovakav slučaj. Prvi video zapis sa Žabljaka na društvenim mrežama je nešto što se rijetko viđa i trebalo je da ostane na tom oduševljenju. Nakon toga, vidjeli smo još snimaka, na kojima se jasno vidi da je životinja veoma uplašena i da bježi od ljudi. Na kraju se završilo fotografijom ubijanjem jedinke”, kazala je Šestović.

Ona je pojasnila da je za sada nepoznat tačan uzrok smrti vidre i dodala da je ona u ovom trenutku kod veterinara, te da će ubrzo biti poznato kako je životinja stradala.

Šestović pojašnjava da je evroazijska vidra poluakvatični sisar, te da nije čudno što je viđena na kopnu.

“Za nju je poznato da prelazi velike površine u potrazi za hranom prelaskom iz jednog vodotoka u drugi”, pojasnila je.

Ona je dodala da NPCG prate stanje populacije ove vrste i da je njeno stanje za sada stabilno.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.