Đoković sletio u Beograd
Novak Đoković sa svojim timom, Foto: Twitter

Đoković sletio u Beograd

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković doputovao je u Beograd u ponedeljak oko podneva, posle završetka višednevne sage oko njegovog ostanka u Australiji i igranja na tamošnjem Grend slem turniru.

 Đoković je sletio na aerodrom "Nikola Tesla" letom iz Dubaija, posle deportacije iz Australije.

Novaka je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekalo 30 televizijskih ekipa i veliki broj fanova.

Srpski teniser će narednih nekoliko dana ostati u Beogradu, rekla je za Tanjug Dijana Đoković, Novakova majka, koja dodaje da on neće davati izjave. 

Srpski igrač je deportovan iz Australije, pošto su mu australijske vlasti ukinule vizu zbog toga što se nije vakcinisao na koronavirus.

Iako je Đoković imao medicinsko izuzeće od vakcinacije, što je načelno bilo dovoljno za igranje na Ozi openu, Australijanci to na kraju nisu prihvatili.

Čitav slučaj je otišao na Savezni sud, koji je potvrdio odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka o poništavanju Novakove vize.

Po završetku nezapamćenog slučaja u svijetu tenisa, Đoković je napustio Melburn. Letom preko Dubaija je stigao u Beograd, gdje su ga sačekali navijači i brojni predstavnici medija.

Iz tima su u nedelju saopštili da prvi reket svijeta neće davati izjave do završetka Australijan opena (30. januara), pa ostaje da se vidi šta će se događati u narednim danima.

 

pic.twitter.com/eoONyBrb7E

— Saša Ozmo (@ozmo_sasa) January 17, 2022

 

Inače, Novak je odmah posle završetka sudskog postupka dao kratak osvrt na kompletna dešavanja. 

U znak podrške najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću, na kuli Beograd ispisana je poruka "Nole, ti si ponos Srbije".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.