Krgović Šarović: Posjećenost skijališta jedna od najboljih u protekloj deceniji
Foto: Mediabiro

Krgović Šarović: Posjećenost skijališta jedna od najboljih u protekloj deceniji

Na Žabljaku zadovoljni špicom zimske turističke sezone. Vremenske prilike naklonjene sezoni a Skijalište radi punim kapacitetom, kazala je za agenciju Mediabiro direktorica Turističke organizacije Žabljak Vanja Krgović - Šarović.

“Ističem posjećenost Skijališta, jer je to glavni generator zimskog turizma na Žabljaku. Posebno smo zadovoljni posjetom za vrijeme novogodišnjih praznika, kada je Žabljak tradicionalno zaista bio jako popunjen”, rekla je ona.

Šarović ističe da su nakon praznika imali blagi pad u prilivu turista, dok je jednodnevna posjeta u porastu. Kaže da im  kada je sezona u pitanju ide u prilog i produženje zimskog raspusta, jer su, kako je kazala, porodice njihova glavna ciljna grupa tokom zimske turističke sezone.Kada su posrijedi epidemiloške mjere, direktorica Turističke organizacije Žabljak kaže da jesu jednim dijelom uticale na posjetu.

“Posebno su se odrazile na ugostitelje, odnosno na kafe barove zbog raznih limita i ograničenja. U jednom trenutku smo imali malo zahtjevniji ulazak u Crnu Goru , što je naravno uticalo na priliv turista iz Srbije koji su na drugom mjestu, kada je u pitanju turistička struktura tokom zimskog perioda”, rekla je ona.

Ona kaže da kada sumiraju utiske, očekuju i u nastavku dobro turističku sezonu, koja će umnogome zavisiti od vremenskih prilika. Prošlu godinu ističe kao značajnu sezonu za Žabljak, te je karakteriše kao najbolju zimsku sezonu u proteklih šest godina, a kada je u pitanju ova godina kaže:

“Imamo jednu specifičnost, naime, na samom Skijalištu imamo jako dobru posjećenost, veoma dobru prodaju Ski pasova i možemo reći da, kada je u pitanju samo skijalište, ova sezona će ostaviti jednu veliku prepoznatljivost kao jedna od najboljih u prethodnoj deceniji”, kazala je ona.

Turistička organizacija Žabljak se ove godine opredijelila za jednu povoljnu cjenovnu politiku, što znači da su mnogi ugostiteljski objekti, odnosno hoteli znatno spustili cijene usluga, tako da u ovom trenutku na Žabljaku hoteli sa četiri zvjezdice u svojoj ponudi imaju  noćenje sa doručkom već za 24 eura, kazala je direktorica Turističke organizacije Žabljak.

“ I na skijalištu Savin kuk takođe imamo primamljive cijene. Za turiste koji prijave svoj boravak imamo dodatni popust: jednodnevni ski pas iznosi 10 eura, naravno uz popuste kada su u pitanju višednevne karte, rekla je Šarović.

Šarović smatra da im je uopravo ta povoljna cjenovna politika i omogućila da u protekle dvije godine imaju zadovoljavajuću zimsku sezonu.

Menadžer Ski centra Durmitor Darko Šljivančanin takođe smatra da ovaj centar trenutno broji zadovoljavajući broj skijaša, kao iostalih posjetilaca, a kada je u pitanju njihova ponuda kaže:

“ Ski centar Durmitor raspolaže sa jednim Nacionalnim restoranom, kafe barom i lounge barom koji je ove godine otvoren. Definitivno možemo reći da je ovo rekordna godina kada je u pitanju posjećenost naših ugostiteljskih objekata”, rekao je on.

Šljivančanin napominje da se Ski oprema može dobiti po cijeni od 7 eura za djecu, odnosno 10 eura za odrasle.

Posjetioci Ski centra na Durmitoru kažu da su veoma zadovoljni ponudom. Posjetilaca iz Amerike ističe da je prvi put na Žabljaku, te da je oduševljen stazom  količinom snijega.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.