U Lidlu pronađeno 18 kilograma kokaina u paketima banana
ilustracija

U Lidlu pronađeno 18 kilograma kokaina u paketima banana

U Lidlu u Pločama pronađeno 18 kilograma kokaina u paketima banana. Kako piše Slobodna Dalmacija drogu je pronašla prodavačica kada je vadeći banane iz paketa pronašla smotuljke kokaina. Šokirana i uznemirena, o tome je odmah obavijestila upravnicu trgovine koja je pozvala policiju.

Bio je to jedan od devet pristiglih paketa banana u trgovini Lidl u utorak ujutro i u njemu je bilo 16 pakovanja sa ukupno 18 kilograma kokaina. Pošiljka je stigla iz Zagreba iz Lidlovog distribucionog skladišta.

O pronalsku kokaina oglasili su se iz Lidla u Zagrebu. Odgovarajući na postavljena pitanja, samo su šturo potvrdili “da je policija pronašla nedopuštene opijate među kutijama banana u našoj trgovini u Pločama. Budući da se radi o kriminalnoj radnji, predlažemo da se obratite policiji”, stoji u odgovoru Ene Carić iz  Lidla.

Nisu bili rječitiji ni u PU dubrovačko-neretvanskoj, gdje su takođe kratko potvrdili da je riječ o zapljeni te da je kokain izuzet, a istraga se nastavlja. Međutim, za razliku od ranijih zapljena kokaina, kada je policija u saradnji s Deom pratila pošiljke banana, kokain u Lidlu sasvim je slučajno pronađen.

Trgovina Lidla je tako postala kolateralna žrtva na kokainskom putu jednako kako je to proljetos bilo i poduzeće “Frigo Bonsai” iz Opuzena, u čijem skladištu je bio frigo kontejner s bananama, a u oplati je bio skriven kokain.

Podsjetimo, već duže Luka Ploče postala je ulazna vrata narkodilerima za uvoz kokaina iz Južne Amerike, uglavnom u pošiljkama banana. Od kraja januara, kada je započela intenzivna uskočko-policijska akcija razbijanja udružene zločinačke organizacije narkodilera kokaina pa do danas dolazimo do bilansa od preko 700 kilograma kokaina koliko se našlo u “kokainskim pošiljakama” na jugu Hrvatske. Uhapšeno je ukupno osam osoba, pet ih se povezuje sa organizovanom kriminalnom grupom u Metkoviću, a troje za slučaj zapljene kokaina u jednom privatnom preduzeću u Opuzenu gdje je kokain dospio u kontejneru banana.

Zanimljivo je da je u luci Ploče sredinom aprila zaplijenjena rekordna količina oko 500 kilograma kokina, no niko ga nije preuzeo pa tako tada nije bilo hapšenja.

Nakon toga carina je nabavila mobilni skener koji može detektovati kokain i ostale sumnjive sadržaje unutar kontejnera.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.