Nasilje u porodici tamna strana praznika, četiri Bjelopoljca završila u zatvoru

Sud za prekšaje Bijelo Polje

Nasilje u porodici tamna strana praznika, četiri Bjelopoljca završila u zatvoru

Nasilje u porodici, prijetnje,tuče, saobraćajni prekršaji su naličje prazničnih januarskih dana u Bijelom Polju koji su rezultirali novčanim i zatvorskim kaznama.

Tridesettrogodišnji Bjelopoljac J.N. kažnjen je zatvorskom kaznom u trajanju od mjesec dana zbog nasilja u porodici odlukom sudije Alije Beganovića iz Suda za prekršaje Bijelo Polje. J. N. je sproveden odmah na izdržavanje kazne, saopšteno je portalu Kodex iz tog suda.

J.N. je kažnjen zbog fizičkog nasilja i prijetnji na štetu supruge.

Zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici i Bjelopoljac Ć. M. (52)  kažnjen je sa 15 dana zatvora dok je njegovom sugrađaninu 67-godišnjem N. S. zbog nasilja prema majci,  pored zatvorske kazne od 15 dana izrečena i zaštitna mjera obavezno liječenje od zavisnosti , alkoholizma, na slobodi – saopšteno je Kodexu.

Krivični postupak zbog nasilja na štetu supruge

Sudija Alija Beganović je obustavio prekršajni postupak  protiv okrivljenog H.D.(39) zbog nasilja u porodici na štetu supruge jer je protiv njega za isti događaj pokrenut kirivični postupak od strane Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju a nakon insistiranja sudije da se ODT pismeno izjasni  da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

 Nakon dostavljenih spisa predmeta ODT je pokrenulo u ovom slučaju krivični postupak iako se prvobitno izjasnilo da je riječ o prekršaju.

Novčane kazne zbog fizičkog obračuna i prijetnji

Zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, tuče,   35-godišnji Z.D. kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 400 eura. U istom postupku,  D.E. (34) i O.E. (23), takođe iz Bijelog Polja, kažnjeni su odlukom sudije Beganovića sa 200 odnosno 500 eura.

Zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti i prijetnji Bjelopoljac N.P.(28) kažnjen je sa 750 eura.

Zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, sudija Beganović je okriveljenom D.I.(27) iz Bijelog Polja  izrekao jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 600 eura – saopšteno je.

Zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, sudija Alija Beganović je okrivljenom G.V. (34) izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana,  okrivljenima B.M. (36), K.R.(42) iz Bijelog Polja i  V.G.(39) iz Berana novčane kazne u iznosu od po 300 eura.

Sudija Petar Varagić je Berancu P.P.  zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosi saobraćaja na putevima izrekao novčanu kaznu u iznosu od 300 eura dok je njegov sugrađanin L.L. zbog ometanja i omaložavanja službenog lica i ne postupanja po naređenju policijskog službenika kažnjen sa 700 eura - zaključuje se. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.