Na Božaju zaplijenjeno oko 520 kilograma marihuane i hašiša
Foto: Uprava prihoda i carina

Na Božaju zaplijenjeno oko 520 kilograma marihuane i hašiša

Pripadnici Uprave prihoda i carina i Uprave policije su u danas sprovedenoj aktivnosti zaplijenili oko 500 kilograma marihuane i 20 kilograma hašiša, saopšteno je iz Uprave carina i prihoda.

Kako navode zajedničkim aktivnostima službenika Uprave prihoda i carina i službenika Uprave policije na graničnom prelazu Božaj u kamionu albanskih registarskih oznaka,  među ostalom robom (suvim biljem) pronađene su opojne droge marihuana i hašiš.

"Navedeni kamion je sinoć pristupio na granični prelaz i tom prilikom je službeni policijski pas obučen za pronalaženje narkotika markirao navedeni tovar. U ranim jutarnjim časovima carinici i policajci su kontrolisali tovar i pronašli 80 dzakova sa sadržajem marihuane i hašiša ukupne težine oko 520 kilograma", ističu iz Uprave prihoda i carina.

Dodaju da se kamion sa pošiljkom deklarisanom kao ljekovito bilje,  kretao se iz pravca Albanije i  trebalo je da nastavi rutu prema zemljama Evropske unije, tranzitirajući kroz Crnu Goru, sa krajnjom destinacijom Njemačka.

Policijski službenici su, kako se navodi u saopštenju,  lišili slobode P.Č. (38) državljanina Republike Albanije zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Izvanrednom saradnjom i profesionalnim postupanjem službenika UPC i UP,  još jedan pokušaj krijumčarenja narkotika je osujećen", zaključili su iz Uprave prihoda i carina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.