Zverev: Novak i dalje ima 20 GS titula, to niko ne može da mu oduzme
foto: Guliver

Zverev: Novak i dalje ima 20 GS titula, to niko ne može da mu oduzme

Njemački teniser Aleksandar Zverev komentarisao je slučaj Novaka Đokovića na konferenciji pred početak Australijan Opena. On je rekao da je Novak i dalje jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa.

„Da, Novak je uvijek favorit, naročito ovdje, na ovoj podlozi, to je jasno, jednostavno je tako. Mislim da su i mnogi drugi igrači pokazali da igraju dobro u Australiji, da su u dobroj formi u poslednjih nekoliko godina. Moramo da razmišljamo o Medvedevu, Cicipasu, koji su igrali odlično posljednjih nekoliko godina u Australiji. Mislim tu i na sebe, u dobroj sam formi poslednjih šest mjeseci, godinu dana. Trenirao sam sa Rafom i mislim da je on u sjajnoj formi sada. Ima tu još momaka koji imaju potencijal da turnir učine interesantnim. Mislim da će biti zabavan turnir za gledaoce“, rekao je Zverev.

Komentarisao je stav navijača i koliko će ova aktuelna situacija uticati na publiku.

"Ne znam koji će stav imati navijači. Znam samo da je on u našem sportu i dalje jedan od najvećih zbog njegovih rezultata koje niko ne može da mu oduzme. On je i dalje osvajač 20 Gren slem titula. On i dalje ima najviše nedjelja provedenih na vrhu, i dalje ima najviše Mastersa. On je, za mene, i dalje jedan od najvećih tenisera svih vremena. Jasno je da ovo nije ni za koga dobra stvar, za njega naročito. Ali nemojte njegovo nasleđe dovoditi u pitanje zbog toga", objasnio je Zverev i dodao da:

"Mislim da njegov telefon sada nije uključen. Nisam bio sa njim u kontaktu toliko. Svi smo mislili da će sigurno igrati, tako da... Pripremamo se svi za turnir". zaključio je Zverev za N1.

Zvanična odluka o tome da li će najbolji teniser svijeta ostati u Australiji i učestvovati na Australijan openu, ili će biti deportovan, donijeće se u noći između subote i nedelje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.