Demokrate Bar: Raičević da dostavi dokumentaciju bez odlaganja
Foto: Demokrate Bar

Demokrate Bar: Raičević da dostavi dokumentaciju bez odlaganja

¨Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević dužan je građanima i kompletnoj javnosti pojasniti razloge zbog kojih je baš on jedan od dvojice predsjednika opština koji Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) kao nadležnom državnom organu nijesu dostavili traženu dokumentaciju provocirajući pritom, sasvim opravdan i zakonski utemeljen prekršajni postupak.¨ navode u saopštenju Demokrate-Bar.

Naime, oni navode da Senat Državne revizorske institucije, na sjednici održanoj 13. januara 2021. godine razmotrio je i usvojio prijedlog Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv odgovornih lica u opštinama Budva i Bar zbog nedostavljanja dokumentacije, a u vezi sa vršenjem revizije uspjeha »Efikasnost upravljanja sistemom otpadnih voda« iz nadležnosti Sektora II.

¨Ovakav potez prvog čovjeka barske opštine smatramo velikom sramotom i to ne samo ličnom već i kolektivnom s obzirom da se radi o funkcioneru koji predstavlja kompletnu opštinu i njene građane.
Ukoliko se uzme u obzir i zaprijećena kazna za pravno lice - subjekt revizije, a to je u ovom slučaju Opština Bar, koja se kreće u rasponu od 1000 do 20000 EURA, onda je sasvim jasno i zbog čega ovo nije samo problem pojedinca Dušana Raičevića već problem kompletne opštine i njenih sugrađana u koji nas je sve uveo onaj koji je u stvari bio dužan da nas štiti, najpozvaniji i najodgovorniji, njen predsjednik.¨ poručio je Momčilo Leković, predsjednik Kluba odbornika Demokrata u SO Bar.

Oni tvrde da mogu slobodno reći da s obzirom na katastrofalno stanje koje vlada u našoj opštini kada su u pitanju otpadne vode i komunalna infrastruktura, pokušaji sakrivanja baš ove predmetne dokumentacije od nadležnih državnih organa uopšte ne čude, kako kažu i za nas u Demokratskoj Crnoj Gori su potpuno očekivani. Previše je utrošenih miliona i dobijenih kredita sa jedne strane, a sa druge premalo rezultata i izgrađene komunalne mreže, što predstavlja disproporciju koju uočava i laik.

¨Međutim, smatram i ponavljam da opštinu i građane niko ne smije brukati i činiti joj štetu, a naročito ne njen predsjednik, te shodno tome od njega tražim hitno dostavljanje tražene dokumentacije i lično izvinjenje kompletnoj javnosti i svim sugrađanima.¨ zaključio je Leković, predsjednik Kluba odbornika.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.