DZ BP: Prije dolaska kontaktirati izabranog ljekara, preuranjeno testiranje moze dati lažno negativan nalaz

DZ BP: Prije dolaska kontaktirati izabranog ljekara, preuranjeno testiranje moze dati lažno negativan nalaz

Iz bjelopoljskog Doma zdravlja pozvali su sugrađane koji imaju neke od respiratornih i stomačnih simptoma u blažem obliku, a koji mogu da ukazuju na covid 19 infekciju, da prije dolaska u Dom zdravlja kontaktiraju svog izabranog doktora, na br tel 050 431 150 radi konsultacija i savjeta.

"Treba sačekati sa testiranjem, po preporuci ljekara iz naše epidemiološke službe testiranje je najbolje uraditi dva - tri dana nakon pojave prvih simptoma, jer preuranjeno testiranje moze dati lažno negativan nalaz", saopštili su iz Doma zdravlja Bijelo Polje.

Napominju da infekcija  omikron sojem virusa uglavnom prolazi sa blagom kliničkom slikom i bez komplikacija. 

"Ovaj apel je  u cilju smanjenja transmisije virusa i rasterećenja zdravstvenog sisitema. Zaposleni u našoj ustanovi ulažu nadljudske napore kako bi odgovorili izazovima koji je nametnula trenutna epidemiološka situacija, zato molimo naše sugrađane za toleranciju i razumijevanje", poručuju iz ove zdravstvene ustanove.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.